Autoverzekering vakantie

Klaar voor de vakantie? Check je autoverzekering!

Door Redactie

We ontvangen de laatste tijd veel telefoontjes en mailtjes van mensen die op vakantie gaan met de auto en twijfelen of ze wel goed verzekerd zijn. Niet zo gek natuurlijk in deze tijd, maar het viel mij op dat er veel dezelfde vragen worden gesteld waar een helder antwoord op te geven is. Tijd voor een artikel op deze blog! De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier.

Ben ik verzekerd in het buitenland?

Ja, standaard is je autoverzekering ook geldig in het buitenland met dezelfde dekkingen die je in Nederland gewend bent. Hier heb je dus geen speciale verzekering voor nodig. In welke landen je precies verzekerd bent, vind je terug op je groene kaart (verzekeringsbewijs). Kort gezegd is je autoverzekering geldig in de EU en de landen rondom de Middellandse zee.

Mag mijn partner ook rijden?

Ja, naast de verzekeringnemer mogen anderen (mits rijbevoegd) ook in de auto rijden. Je auto is dan gewoon verzekerd . Dit geldt voor zowel het binnen- als het buitenland. Voor een autovakantie moeten vaak lange afstanden gereden worden, dus is het logisch dat je regelmatig wisselt van bestuurder. Het is belangrijk dat de bestuurder alert is en daarom raden wij dit afwisselen ook zeker aan.

Heb ik een groene kaart nodig in het buitenland?

Voor de meeste landen is het niet nodig om een groene kaart bij je te hebben, omdat de politie daar digitaal kan controleren of de auto verzekerd is. Wel raden we aan om een afdruk te maken van de digitale groene kaart. In enkele landen buiten de EU, zoals Bosnië, Servië, Turkije en Marokko heb je nog wel een originele groene kaart nodig. Ook België is een uitzondering.

Ben ik verzekerd voor Pechhulp?

Juist op vakantie is het erg fijn om geholpen te worden bij pech onderweg. Allsecur biedt een pechhulp verzekering aan in twee modules: binnenland en buitenland. Kijk op je polisblad of je dit hebt afgesloten, of bel met onze klantenservice. Omdat je bij Allsecur je dekkingen dagelijks kunt wijzigen, is het nog niet te laat om alsnog een pechhulpdekking af te sluiten. Ben je terug van vakantie? Dan kun je je pechhulp eenvoudig weer uitzetten of ervoor kiezen om pechhulp binnen Nederland verzekerd te houden en alleen het buitenland gedeelte uit te zetten.

Ben je verzekerd bij Allsecur? Maak dan ook gebruik van de gratis Kwik-Fit zomercheck voordat je op vakantie gaat. Hiermee kun je verrassingen onderweg voorkomen.

Ik wens je een goede en schadevrije vakantie toe!


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Klaar voor de vakantie? Check je autoverzekering!"

  1. karel lanser heeft op gereageerd

    De begeleiding – de service en de bereikbaarheid van Allsecur is werkelijk fantastisch, alles te regelen via internet en ook als je belt erg attend.Duidelijke uitleg en een luisterend oor.

    1. Dirk (Allsecur) heeft op gereageerd

      Beste Karel, fijn om te horen dat je zo tevreden bent over ons. Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met ons op. ^Dirk