autoverzekering en verhuizen

Autoverzekering en verhuizen: waarom verandert je premie?

Door Redactie

Als je verhuist moet je veel regelen. Je geeft overal netjes je nieuwe adres door, dus ook aan je autoverzekeraar. Je premie die je betaalt voor je autoverzekering kan veranderen door je verhuizing. Je premie kan hoger of lager worden. Waarom? En hoe geef je een verhuizing aan ons door?

Waarom verandert de premie van je autoverzekering door je verhuizing?

Om je premie te berekenen schatten wij het risico in dat je auto schade krijgt. Hiervoor kijken we onder andere naar welke auto je hebt en hoeveel rijervaring je hebt, maar we kijken ook naar de plek waar je woont. Je adres is belangrijk voor onze risico-inschatting, omdat de kans op schade niet overal even groot is. In dichtbevolkte gebieden, zoals de grote steden, komen meer autoschades voor en worden er meestal ook meer inbraken en autodiefstallen gemeld dan in de kleinere dorpen. Het risico dat je met autoschade te maken krijgt neemt af als je vanuit een drukke stad naar een rustig buitengebied verhuist. Je betaalt dan ook een lagere premie voor je autoverzekering. Andersom wordt je premie ook hoger als je naar een postcodegebied verhuist met een hoger risico op schade. Je nieuwe adres dan maar bewust niet doorgeven? Doe dit niet, want dan pleeg je fraude en als we dat ontdekken heeft dit ernstige gevolgen voor je autoverzekering.

Wanneer heeft je verhuizing invloed op je premie?

Een verhuizing heeft vrijwel altijd invloed op de premie die je betaalt, tenzij we het risico op het nieuwe adres precies even hoog inschatten als het risico op het oude adres. Omdat we naar de volledige postcode kijken, kan je premie ook veranderen als je binnen je huidige woonplaats verhuist.

Hoe geef je de verhuizing door?

Bij Allsecur kun je een adreswijziging telefonisch of per e-mail doorgeven. Je kunt ook zelf je adres wijzigen door in te loggen op Mijn Allsecur. Twijfel je of je nieuwe adres al bekend is bij ons? Bel dan voor de zekerheid naar onze klantenservice via 073 548 5000 of check je persoonsgegevens door in te loggen op Mijn Allsecur.


Laat een reactie achter


3 Reacties op "Autoverzekering en verhuizen: waarom verandert je premie?"

 1. Andrea heeft op gereageerd

  Hi Allsecur,

  Het is inderdaad begrijpelijk dat het e.e.a. veranderd als je verhuisd naar een drukkere stad. Maar dat het verschil 48 euro bedraagt terwijl je premie eerst lag op 62 euro is toch best belachelijk en een enorm verschil? Is dit normaal?

  Groet,
  Andrea

 2. B. Kazemi heeft op gereageerd

  Beste,

  Ik snap dat het gaat om een risico “formule” maar dan is het verleidelijk om bijvoorbeeld bijvoorbeeld het oude adres van je schoonmoeder, zustes of andere te gebruiken voor inschrijving als het meer dan 10,- per maand zou schelen. Ben je dan alsnog wel goed verzekerd?

  1. Marije Zandbergen heeft op gereageerd

   Beste B. Kazemi,
   Dat klinkt inderdaad verleidelijk, maar is heel onverstandig. Je pleegt dan fraude, omdat je bewust verkeerde persoonsgegevens opgeeft bij je verzekering. En dat loont zeker niet: http://blog.allsecur.nl/allsecur/verzekeringsfraude-loont-niet/.

   Groetjes Marije Zandbergen
   Allsecur