auto on demand

Snappcar & Allsecur; geld verdienen met je stilstaande auto

Door Redactie

De uitspraak ’Een stilstaande auto kost ook geld’, kennen we allemaal. Sommige automobilisten hebben hun auto niet nodig voor het dagelijks woon-werkverkeer. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers die thuis werken, huisvrouwen met een extra autootje of studenten met een OV chipkaart. Voor deze personen kan Snappcar een interessante manier zijn om hun auto te laten rijden én er zelf nog een centje mee te verdienen. Via ons moederbedrijf Allianz zijn namelijk alle verzekeringen via Snappcar geregeld en kan jij jouw auto dus zonder zorgen verhuren.

Wat is Snappcar?

Snappcar is een website waarop jij je auto kan registreren en kan verhuren op de tijden wanneer je hem niet nodig hebt. De huurder stuurt je een bericht en wanneer je zijn huurbod accepteert, regelt Snappcar de rest. Wat zijn de voordelen?

 1. Scherp huren: als huurder huur je dus voor een goede prijs een auto in de periode dat je hem nodig hebt.
 2. Geld verdienen: als verhuurder verdien jij nog een zakcentje aan je stilstaande auto. Dit heeft mij persoonlijk al flink geholpen toen ik een kast van Ikea op moest halen. Aangezien de kast nooit in onze auto zou passen, was een busje via deze weg de beste optie. Het grootste voordeel? Het huren kostte mij 20 euro en de verhuurder woonde drie straten verder.
 3. Dichtbij huis: als huurder kan je zoeken op auto’s dichtbij jouw huis, dus je hoeft  niet door weer en wind naar de andere kant van jouw woonplaats te fietsen..

Snappcar en verzekering

Uiteraard wil je, wanneer je je auto verhuurt, wel zeker weten dat je goed verzekerd bent. Regelmatig krijgen we van Allsecur klanten namelijk de vraag hoe dit precies werkt, bij een Snappcar. Voor veel verzekeraars ben je namelijk een verhoogd risico, als je je auto verhuurt. Bij Snappcar kunnen we je gerust stellen, je krijgt er als verhuurder namelijk een volledig casco verzekering van ons moederbedrijf Allianz in de verhuurperiode. Dus zowel de verhuurder als de huurder kunnen met een gerust hart de sleutel overhandigen en instappen. Als huurder boven de 25 jaar kun je het eigen risico zelfs afkopen. Dan weet je zeker dat je veilig zit.

Wil je meer weten over Snappcar? Kijk dan op hier of neem contact met ons op!


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Snappcar & Allsecur; geld verdienen met je stilstaande auto"

 1. Leonie heeft op gereageerd

  Ja, maar als verhuurder mijn auto verzekeren bij Allsecur kan dus niet! Is dat niet een beetje krom?

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Hoi Leonie, dit heeft te maken met het risico dat anders wordt. Het risico bij verhuren wordt hoger. En als eigenaar van de auto heeft dit risico ook consequenties voor zijn of haar polis. Om dit risico te verlagen en te dekken, is dit product geïntroduceerd.