Schadeformulier

Schadeformulier? Geef niet zomaar je handtekening weg

Door Redactie

Het is druk op de Nederlandse wegen. Het aantal auto’s in Nederland is boven de 8 miljoen uitgekomen. Met al die auto’s kan een aanrijding snel gebeurd zijn. Een aanrijding is al vervelend genoeg, helemaal als er een tegenpartij bij betrokken is. Daarom in deze blog tips voor in het invullen van een schadeformulier.

Wat als ik twijfel over de informatie op het schadeformulier?

Het invullen van het formulier gebeurt meestal in goed overleg, maar wat als je het niet met elkaar eens bent? Het gaat erom de feitelijke situatie op het schadeformulier weer te geven. Twijfel je ergens over of ben je het niet eens met de tegenpartij? Maak hiervan melding en zet dan geen handtekening onder het formulier. Het zetten van een handtekening betekent namelijk dat je het eens bent met datgene wat je hebt ingevuld.

Mag ik na ondertekening nog wijzigingen aanbrengen op het schadeformulier?

In principe niet. Je kunt achteraf niet iets wijzigen als je het formulier hebt ondertekend. Het schadeformulier mag dan namelijk niet meer als bewijs gebruikt worden en de verzekeraar moet op een andere manier bewijzen wie schuldig is aan de schade. Als dat niet lukt kan het betekenen dat een schade niet of slechts gedeeltelijk wordt uitgekeerd. Ook als de tegenpartij achteraf wijzigingen aanbrengt kan dit tot een onaangename verrassing leiden. Het is daarom erg belangrijk om op het moment van schade de namen en telefoonnummers van eventuele getuigen te vermelden.

Waar moet ik op letten bij schade?

Zorg dat je altijd een schadeformulier in je auto hebt liggen. Bekijk het formulier eens goed. Bij een eventuele schade zie je het dan niet voor het eerst en ben je beter voorbereid op het invullen.
Heb je schade veroorzaakt aan andermans auto? Houd dan rekening met de volgende zaken:

  • Vul de voorkant van het Europees schadeformulier dan altijd direct in. Doe dat samen met de tegenpartij.
  • Maak op het formulier ook een goede tekening van de situatie
  • Maak met je smartphone een aantal foto’s van de situatie.
  • Noteer naam en adres van getuigen op het formulier. Ook als dat familie of passagiers zijn.
  • Doe geen uitspraken over of je wel of niet schuldig bent.
  • De achterkant van het schadeformulier kun je later thuis invullen.
  • Tip: Maak een foto van het ingevulde schadeformulier en deel deze met de andere partij.

Meer weten?

Meer tips en belangrijke informatie over het schadeformulier vind je hier. Lees ze eens door. En ik hoop dat je geen schade krijgt, maar als je dan een keer die pech hebt weet je wat je moet doen en waar je op moet letten. Tips over het invullen van een schadeformulier lees je hier en hier!

 

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Schadeformulier? Geef niet zomaar je handtekening weg"