zwarte zaterdag vermijden

Zwarte Zaterdag vermijden: 60% doet dat

Door Redactie

Zes op de tien Nederlandse automobilisten vertrekt morgen niet naar de zon vanwege Zwarte Zaterdag. Dat is heel verstandig, want er worden extreem lange files verwacht. Maar: twee op de tien Nederlanders rijdt wel. 

Dat blijkt uit het Nationale Automobilisten Onderzoek in opdracht van Allsecur autoverzekeringen en verkeerszender Traffic Radio.

Klein deel automobilisten rijdt ’s nachts

Zwarte Zaterdag vermijden is slim, maar 7% denkt Zwarte Zaterdag te mijden door vrijdagnacht te gaan rijden. Automobilisten belanden dan juist in Frankrijk in de file. Vertrek op zaterdag rond 14.00 uur is het meest verstandig.

Geen dag vakantie te verliezen

Ruim de helft (55%) van de mensen die tóch op zwarte zaterdagen gaan rijden, doet dit omdat ze hopen om op zaterdag op de plaats van bestemming aan te komen. Hoe sneller de vakantie kan beginnen, hoe beter. File staat er toch wel, denken ze.

Liedjes zingen op de achterbank: zo passé

Uit het onderzoek blijkt ook dat de tablet als grote zoethouder (40%) voor de kinderen op de achterbank gebruikt wordt. Het spelen van een spelletje of het maken van een tekening wordt nog in één van de tien gevallen ingezet. Traditionele activiteiten zoals het zingen van liedjes en het lezen van (strip)boeken zijn niet meer populair; 6% en 4% geeft aan de kinderen op die manier zoet te houden.

En rijd jij op Zwarte Zaterdag naar het zuiden? Of kies je bewust voor een andere reisdag?


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Zwarte Zaterdag vermijden: 60% doet dat"