zwarte zaterdag 2016

Zwarte Zaterdag 2016: het zijn er 2…

Door Redactie

Een gezellig onderonsje met andere vakantiegangers heb je liever op de plaats van bestemming. En niet op de weg ernaartoe… Toch gaan veel Nederlanders op Zwarte Zaterdag rijden. Mijn advies: vermijd de twee Zwarte Zaterdagen in 2016 als het kan! Of je moet van een picknick op de snelweg houden, natuurlijk… 

Wanneer is Zwarte Zaterdag 2016?

Volgens de ANWB zijn er twee Zwarte Zaterdagen in Frankrijk dit jaar, namelijk zaterdag 30 juli en zaterdag 6 augustus 2016.  Zowel naar het zuiden als naar het noorden staan de wegen vast. Drukte is er vooral op de A7/A9 Lyon – Orange – Spaanse grens, maar ook op de A10 Parijs – Bordeaux – Spaanse grens. Maar ook in Italië zijn 30 juli en 6 augustus zwarte dagen met extreem lange files. Daar zijn de grootste knelpunten de A22 bij Trento en de A14 bij Bologna naar het zuiden.

Is Zwarte Zaterdag de enige drukke dag?

Het is sowieso geen goed idee om in de maanden juli en augustus op zaterdag naar je vakantiebestemming of naar huis te rijden. Het ook heel druk op de wegen in het zuiden op zaterdag 16 en 23 juli 2016. En denk niet alleen aan Frankrijk en Italië, maar ook in Duitsland, Spanje, België, Zwitserland en Oostenrijk is het erg druk. Vooral bij de tunnels in deze laatste twee landen worden lange files verwacht.

Ik heb geen keuze: ik moet op Zwarte Zaterdag 2016 rijden

Kun je niet anders dan de zaterdag vertrekken, in verband met de aankomst op je bestemming bijvoorbeeld? Vertrek later op de dag, bijvoorbeeld om 14.00 uur. Dan is het al een stuk rustiger op de weg zodra je in Frankrijk of Italië aankomt. Vertrek vooral niet op vrijdagnacht, want op dat idee komen meer vakantiegangers… Goede dagen om te rijden zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Zondag is ook een goede optie in Duitsland, omdat er dan geen vrachtwagens mogen rijden.


Laat een reactie achter


1 Reacties op "Zwarte Zaterdag 2016: het zijn er 2…"

  1. Francesco heeft op gereageerd

    Is het wel goed om vrijdagnacht te rijden bijvoorbeeld?