zwarte zaterdag 2016

Simpel: vermijd Zwarte Zaterdag 2015 als het kan

Door Redactie

File… En dat in je vakantie. Je voorkomt het liever. En toch gaan veel Nederlanders de weg op naar hun vakantiebestemming tijdens de drukste dag van het jaar in Frankrijk. Als je Zwarte Zaterdag kunt vermijden, doe je dat. Maar wanneer is Zwarte Zaterdag 2015 dan?

Wanneer is Zwarte Zaterdag 2015?

Volgens de ANWB is zaterdag 1 augustus 2015 een zwarte dag in Frankrijk. Zowel naar het zuiden als naar het noorden staan de wegen vast. ’s Middags is de piek, met ongeveer 800 kilometer file, net zoals in 2014. Drukte is er vooral op de A7 (Parijs-Spaanse grens), maar ook op de A10 (Parijs-Bordeaux). Maar ook in Italië is 1 augustus een zwarte dag met extreem lange files. Daar zijn de grootste knelpunten de A22 bij Trento en de A14 bij Bologna naar het zuiden.

Is Zwarte Zaterdag de enige drukke dag?

Eh nee… Vermijd over het algemeen de zaterdag als vakantierijdag in de maanden juli en augustus. Niet alleen in Frankrijk en Italië, maar ook in Duitsland, Spanje, België, Zwitserland en Oostenrijk. Vooral bij de tunnels in deze laatste twee landen worden lange files verwacht. Goede dagen om te rijden zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Ik heb geen keuze: ik moet op Zwarte Zaterdag rijden

Kun je niet anders dan de zaterdag vertrekken, in verband met de aankomst op je bestemming bijvoorbeeld? Vertrek later op de dag, bijvoorbeeld om 14.00 uur. Dan is het al een stuk rustiger op de weg zodra je in Frankrijk of Italië aankomt. Vertrek vooral niet op vrijdagnacht, want op dat idee komen meer vakantiegangers…


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Simpel: vermijd Zwarte Zaterdag 2015 als het kan"