zwartezaterdag2014

Zwarte Zaterdag 2014: wanneer is dat?

Door Redactie

Heb je ook zo’n zin in je autovakantie naar Frankrijk? Verdiep je dan goed in Zwarte Zaterdag 2014! Dat scheelt een hoop stress. Elk jaar is het dringen op de wegen naar populaire vakantiebestemmingen, maar de wegen in Frankrijk zijn het drukst. Er worden in Frankrijk vooral hele lange files in augustus verwacht. Lees meer over Zwarte Zaterdag en ga relaxt op reis! 

Wanneer is Zwarte Zaterdag 2014?zwarte zaterdag 2013

De ANWB verwacht vooral topdrukte in augustus, want in Frankrijk worden er zelfs twee zwarte zaterdagen in deze
maand verwacht: zaterdag 2 augustus en zaterdag 9 augustus. De files zullen dan zowel naar het zuiden en naar het noorden extreem zijn. Ook op andere zaterdagen in juli en augustus is het erg druk op de Franse snelwegen.

Ook Duitsland kent drukke zaterdagen. Ook al zijn ze dan niet gitzwart, ze zijn wel erg druk. De files zijn dus niet zo extreem als in Frankrijk, maar deze dagen kun je het beste mijden als je door Duitsland wilt rijden deze zomer: zaterdag 19 juli, zaterdag 26 juli, zaterdag 2 augustus, zaterdag 9 augustus en zaterdag 16 augustus.

Drukke wegen in Frankrijk

De grootste problemen worden verwacht op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Files kunnen dan gemakkelijk 50 kilometer of langer zijn. Dan kun je wel wat tips voor filerijden gebruiken…

Wanneer wél rijden?

Kun je ook op donderdag of maandag vertrekken? Kies daar dan voor. Dat zijn relatief rustige dagen. Probeer de vrijdag, zaterdag en zondag in juli en augustus te vermijden. Kun je niet anders dan op deze dagen vertrekken? Ga dan later op de dag weg en bereid je goed voor. Na 14.00 uur neemt de drukte af. Ga niet ‘s nachts weg, want dat heeft geen zin. Dat doet iedereen…Je sluit in de vroege ochtend gewoon aan in de file.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Zwarte Zaterdag 2014: wanneer is dat?"