zomerbanden

Zomerbanden: ze kunnen eronder!

Door Tim Coronel

Het is tijd om je winterbanden in te wisselen voor je zomerbanden! Nederland is al massaal aan het wisselen, want het rubber vliegt op dit moment van je winterbanden af… 

Het rubber vliegt van je winterbanden af

Het rubber van je winterbanden is zachter en geschikt voor temperaturen onder de 7 graden. Nu het warmer wordt, is de wegligging van je winterbanden slechter. Je remweg met winterbanden wordt zelfs langer naarmate de temperatuur stijgt. En zonde: je winterbanden verliezen nu razendsnel profiel. De zomerband is van een harder soort rubber gemaakt, waardoor hij minder snel slijt.

Met zomerbanden heb je nu veel meer grip

Boven de 7 graden heb je met zomerbanden veel meer grip en contact met de weg. Je zomerbanden zijn er speciaal voor gemaakt om water bij deze temperaturen goed  af te kunnen voeren. Juist met regenachtig en guur weer heb je nu dus meer grip met je zomerbanden.

Dus winterbanden eraf, zomersloffen eronder!


Laat een reactie achter


1 Reacties op "Zomerbanden: ze kunnen eronder!"

  1. Arjen heeft op gereageerd

    ik vind dit heel subjectief.
    Vanmorgen was het 4 graden boven nul. Met Pasen was het kouder dan met de kerst. En er is met Pasen meer sneeuw gevallen in de Alpen dan met kerst. Tot wel 1 meter !!!!
    En ja het is ook al 20 graden geweest.
    Ik ga in de meivakantie op wintersport naar Sölden. Daar zijn winterbanden nog steeds verplicht en ook in Duitsland onder winterse omstandigheden.