Winter 2016

Winter 2016: Telefoon belangrijker dan warme deken

Door Redactie

Winter 2016: 31% neemt geen voorzorgsmaatregelen bij winterse weersvoorspelling.

Het zit eraan te komen: winters weer met kans op (natte) sneeuw. Hoe stap jij je auto in als er winters weer in de lucht hangt? Ben jij al helemaal klaar voor winter 2016? Ongeveer drie op de tien automobilisten bereidt zich niet voor op streng winterweer. Vooral jonge bestuurders zeggen geen extra maatregelen te nemen. Van de automobilisten tot 35 jaar gaat slechts 16% voorbereid op pad met de auto. En wat nemen zij dan mee? Een opgeladen telefoon.

Top 3 voorbereidingsmaatregelen tijdens winter 2016

Bestuurders die wél nadenken over een noodpakket voor in de auto, vinden een opgeladen telefoon het belangrijkste. 53 procent zegt de telefoon op te laden voor vertrek of een oplader mee te nemen. Een warme deken is goed voor een tweede plek (40%) en extra drinken sluit de top drie af met 29%.

Meer dan de helft slaat wintercheck over

Een goede manier om winterpech op de weg te voorkomen, is ervoor zorgen dat de auto winterklaar is. Toch is een wintercheck niet populair bij het merendeel van de automobilisten. 56% geeft aan de auto niet te laten checken bij de garage. Bijna 40% geeft aan geen winterbanden onder de auto te leggen. Van hen vindt 31% dat niet nodig, 25% vindt het te duur en 24% rijdt daarvoor te weinig.

51% wil korting op premie bij goede voorbereiding

Hoewel een wintercheck en winterbanden niet bij alle bestuurders hoog op de agenda staan, vindt de helft van de Nederlandse automobilisten dat een verzekeraar korting zou moeten geven op de premie bij preventieve maatregelen in de winter (51%).

We vinden het belangrijk dat je goed voorbereid de weg op gaat, ook tijdens winter 2016. Meer tips voor het winterklaar maken van je auto kan je hier vinden.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Winter 2016: Telefoon belangrijker dan warme deken"