wegrijden uit krappe parkeerplek

Zo doe je dat: wegrijden uit een té krappe parkeerplek

Door Tom Coronel

Je baalt als een stekker als je auto te strak ingeparkeerd staat. Hoe kun je nu wegrijden zónder schade? Ik geef samen met Tim tips, want jij komt hier zonder schade uit. Check onze video!

Blijf rustig en help elkaar

Om zonder schade uit een krappe parkeerplek te komen, moet je met z’n tweeën zijn. Blijf rustig en schreeuw niet tegen elkaar. Het kleine beetje ruimte dat je hebt, kun je gebruiken om uit het parkeervak te komen, maar dan zijn goede aanwijzingen cruciaal. Een goede tip voor de persoon die aanwijzigingen geeft: ga niet zwaaien of wenken, maar gebruik allebei je handen om aan te geven hoeveel ruimte er nog is. Breng je handen horizontaal naar elkaar toe. Zo kan de bestuurder van de auto goed zien hoeveel ruimte er nog is. Zorg er wel voor dat je goed zichtbaar bent in de spiegels van de bestuurder.

Gebruik de volledige stuuruitslag

Rijd een stukje naar voren en daarna met de maximale stuuruitslag naar achteren. Het zijn maar kleine stukjes die je opschuift, maar elke keer dat je steekt sta je iets schuiner tot het moment dat je weg kunt rijden. Ook al moet je 20 keer steken, je komt eruit. Zonder schade!

Tip van Tim: durf je het echt niet? Of ben je alleen? Ga dan lekker op het terras een ijsje eten!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Zo doe je dat: wegrijden uit een té krappe parkeerplek"