vrouw bang achter het stuur

‘Vrouwen zijn angstig achter het stuur’

Door Redactie

Zo, dat is een flink statement; vrouwen zijn angstig tijdens het autorijden. Toch geldt dit voor veel vrouwen: een op de zes vrouwen is nerveus in de auto. En 16% van de vrouwelijke bestuurders zit met klamme handen achter het stuur. Helaas kan rijangst ook tot gevaarlijke situaties leiden. Daarom zet ik tips op een rij voor meer zekerheid in de auto en veiligheid op de weg.

Ik moet toegeven: ik ben ook geen held achter het stuur. Zodra iemand toetert of er rijdt een zwaailicht achter mij dan klopt mijn hart in mijn keel. Waarom? Geen idee.  Ik vermoed omdat ik dan snel moet handelen en daar word ik zenuwachtig van op drukke wegen. Maar niet autorijden is geen optie: een auto geeft veel vrijheid. Daarom een paar tips om je angst te overwinnen.

Zorg voor meer zelfvertrouwen: oefenen!

Oefen met autorijden op een verlaten industrieterrein of een afgelegen parking. Neem iemand mee die je zelfvertrouwen geeft en je kan voorzien van tips en trucs (niet die kritische man dus).

Maak kilometers

Pak regelmatig zelf de auto in plaats van je partner te laten rijden. Hoe meer kilometers hoe zelfverzekerder je in de auto zit.

Kijk ver vooruit

Houd altijd overzicht, dat zorgt ervoor dat je tijdig kunt reageren op bepaalde verkeerssituaties. Staar niet, 1 seconde naar 1 object kijken is al te lang.

Wees assertief

Twijfel niet als jij voorrang hebt, behoud je snelheid en laat zien dat je doorrijdt.

Ken de verkeersregels

Met parate kennis voel je je ook zekerder in het verkeer. Weet jij de regels nog rondom rotondes?

Rijd naar leuke locaties

Beloon jezelf door naar leuke locaties te rijden, dat maakt het autorijden nuttig.

Laat je niet opjagen door je achterligger

Mijn persoonlijke angst dus, het zweet breekt mij uit zodra een automobilist dicht achter mij rijdt. Laat je niet opjagen, hij wacht wel en moet zich aan jou aanpassen. Rijd gewoon rustig door.

Mijn collega Marije schreef nog meer over zelfverzekerd rijden. Heb jij nog tips voor de angstige vrouw achter het stuur?


Laat een reactie achter


0 Reacties op "‘Vrouwen zijn angstig achter het stuur’"