Voorkom dat jij ‘De Slechtste Chauffeur van NL’ wordt

Door Redactie

Vandaag begint weer een nieuw seizoen van het tv programma De Slechtste Chauffeur van Nederland met onze Tom Coronel in de jury. Je wilt liever niet de brokkenpiloot van Nederland zijn. Dus: een paar tips om in de toekomst niet van de weg gehaald te worden door dit RTL5 programma.

Verkeersregels veranderen continu

Het kan geen kwaad om zo nu en dan even je kennis op te frissen. Wist je dat in de afgelopen 15 jaar 40% van de verkeersregels is veranderd? Is jouw kennis rondom de Nederlandse verkeersregels nog wel up to date? Je kunt hier een testje doen.

Leer van de top 10 ergernissen in het verkeer

De Top 10 ergernissen in het verkeer zegt veel over ons gedrag op de weg. Ja, ook over jouw gedrag op de weg. Die ergernissen komen toch ergens vandaan… Als je van alle punten uit de top 10 eerlijk kunt zeggen dat ze niet op jou van toepassing zijn, heb je een grote kans dat je een fantastische automobilist bent. Je kunt ook leren van de Meest gewaardeerde actie in het verkeer. Zo scoor je bijvoorbeeld veel punten met ruimte geven bij het invoegen.

Onduidelijke verkeersborden maken het je soms niet makkelijk

Voorkom twijfel en verwarring op de weg. De meeste twijfel is er volgens onze facebookfans rondom de maximumsnelheid. Waar mag je nu 130 rijden en waar niet? Vooral de wirwar aan verkeersborden en verschillende tijdsaanduidingen zorgen voor een chaotisch beeld langs de snelweg. Met het lezen de blog van mijn collega Anja ben je weer up to date.

Oké, soms zijn verkeersborden wel heel verwarrend en helpt een testje, blog of opfriscursus niet 😉 :

verkeersbord


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Voorkom dat jij ‘De Slechtste Chauffeur van NL’ wordt"