vignet oostenrijk

Met de auto door Oostenrijk: vergeet je vignet niet

Door Redactie

Dit jaar ga ik met de auto op vakantie naar Slovenië. We rijden ruim 1100 kilometer en pruttelen dwars door Oostenrijk. Rijd je ook met de auto door Oostenrijk? Vergeet je het vignet dan niet? Ik heb mijn vignet voor Oostenrijk al binnen en geef je tips.

Vignet Oostenrijk = verplicht

Een vignet is verplicht in Oostenrijk voor alle motorvoertuigen tot 3500 kilo. Ook voor toeristisch verkeer. Voor je aanhanger of caravan is geen apart vignet nodig. Met het vignet betaal je tol. Bij motorvoertuigen boven 3500 kilo (bijvoorbeeld bepaalde campers) schaf je geen vignet aan, maar een Go-box. Ik vertel je in deze blog meer over het vignet voor auto’s tot 3500 kilo.

Vignet Oostenrijk

Waar koop je een Oostenrijk vignet?

Je kunt je vignet kopen bij de grensovergang of tankstations en postkantoren bij de Oostenrijkse grens. Als je liever relaxt op vakantie gaat, koop je het vignet alvast in Nederland bij de ANWB. Het vignet moet namelijk op je ruit zitten voor je de grens overgaat.vignet oostenrijk 10 dagen

Gelukkig hoef je niet een vignet voor een heel jaar aan te schaffen, zoals in Zwitserland. Je kunt kiezen tussen:

 • 10 dagen geldig
 • 2 maanden geldig
 • 1 jaar geldig

Je kunt het vignet ruim voor de start van je vakantie kopen, want je kunt de startdatum van het vignet zelf bepalen.

Je vignet bevestigen

Je bevestigt het vignet van binnenuit linksonder of linksboven op je voorruit. Zorg ervoor dat het vignet goed zichtbaar is, want er wordt gecontroleerd met camera’s. Haal oude vignetten weg.

Een fijne vakantie!


Laat een reactie achter


4 Reacties op "Met de auto door Oostenrijk: vergeet je vignet niet"

 1. Kelly heeft op gereageerd

  Ik heb mijn vignet voor Oostenrijk online gekocht via Autotolvignetten.nl kreeg het per post thuisgestuurd, heel fijn om goed voorbereid op vakantie te gaan.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Super fijn, Kelly! Bedankt voor het delen van je ervaring en de link!!

 2. Alexander van Dijl heeft op gereageerd

  Bedankt voor deze tips! Het zou inderdaad maar zo zijn dat je door Oostenrijk rijdt en een boete krijgt omdat je zoiets simpels als een vignet vergeten bent.

 3. B heeft op gereageerd

  Test