tellerrapport

Rijden in de regen: maak je auto herfstproof!

Door Tim Coronel

Misschien denk je: het is nog geen winter, dus naar mijn auto hoef ik nog even niet te kijken. Maar is jouw auto al klaar voor de herfst? Is je auto voorbereid op grote regenbuien en vochtig en koud weer? Ik geef je 5 tips zodat jij veilig op weg kan! 

Check je bandenprofiel

De wettelijk bepaalde minimum profieldiepte is 1,6 mm, maar dan zijn je banden al zover afgesleten… Ik raad je sterk aan om met een profieldiepte van 3 mm je banden al te vervangen. Zorg er dus voor dat je minimaal 3 of 4 mm bandenprofiel hebt. Bij je winterbanden is overigens een wettelijk minimum van 4 mm bepaald. Onder de 4 mm zijn je winterbanden niks waard. Hoe check je je bandenprofiel? Draai je band naar buiten, zo kun je ook de binnenkant van de band goed bekijken! Want die slijt het snelst. Er kwam nog een goede aanvullende tip uit de Facebook community van Allsecur: check ook je bandenspanning regelmatig! Te zachte banden zorgen ervoor dat je banden niet optimaal werken. Het kost je ook nog eens extra brandstof. De ideale bandenspanning staat vaak aan de binnenkant van je autodeur of in je gebruiksaanwijzing van je auto.

Check je ruitenwissers

Hoe weet je dat je ruitenwissers aan vervanging toe zijn? Controleer de rubbers van de ruitenwissers. Als ze uitgedroogd aanvoelen, zijn ze aan vervanging toe.

Zorg voor schone autoruiten

Niet alleen de buitenkant van je ruit, maar ook de binnenkant moet goed schoon zijn. Door laaghangende zon kan viezigheid op je ruit voor slecht zicht zorgen. Regelmatig schoonmaken doet wonderen! Water met een scheutje afwasmiddel werkt heel goed.

Voorkom beslagen autoruiten

Ga nooit rijden met beslagen autoruiten. Ga ze eerst te lijf met je ventilator. Zet ze op de hoogste stand en richt ze op de voorruit. Verwarm je auto maximaal. Zodra het zicht toeneemt zet je de blazers op de middelste stand. Autoruiten beslaan niet meer met deze tip: wrijf de binnenkant van de ruiten in met een beetje shampoo!

Wapen je tegen laaghangende zon

Ook al is de zomer voorbij, laat je zonnebril in de auto liggen tegen de laaghangende zon! Want rijden met laaghangende zon zonder zonnebril is levensgevaarlijk.

Bekijk mijn tips ook in dit filmpje!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Rijden in de regen: maak je auto herfstproof!"