Noodstop maken

Noodstop? Wees een olifant

Door Tom Coronel

Tim mag hard op me afrijden en net op tijd remmen in dit filmpje. Dat doet me niks, want hij heeft zijn auto perfect onder controle. Maar heb jij je auto wel onder controle bij een noodstop? Na mijn tips durf je ook hard te remmen in een noodsituatie, net als Tim.

Blijf vooruit kijken

Het is een noodsituatie, dus elke seconde telt. Kijk niet achter je, maar blijf voor je kijken en kijk naar de richting waar je naartoe wilt.

Ga als een olifant op je rem staan

Heeft je auto ABS (Anti Blokkeer Systeem)? Ga dan als een olifant op je rem staan. Probeer de rem als het ware door de bodem heen te trappen. Het voelt gek, want je rem geeft tikken tegen je voet, maar dat is het systeem dat er voor zorgt dat je auto niet doorglijdt. Juist door goed hard te remmen met dit systeem heb je de kortste remweg. De auto zal met ABS niet opeens links of rechtsaf slaan. De auto gaat altijd rechtuit.

Heb je ondanks de noodstop toch schade? Dan kun je natuurlijk bij je autoverzekering terecht, maar ik hoop dat je met deze tips zo’n korte remweg hebt dat je ze niet eens hoeft te bellen 🙂 .


Laat een reactie achter


1 Reacties op "Noodstop? Wees een olifant"

  1. H.J. Hendriks heeft op gereageerd

    Ik moest bij een rijtest ‘door de ABS’ heen trappen van de CBR-examinatrice maar dat kan toch niet? Wat gebeurt is is dat ik het hele remsysteem aan gort heb getrapt (geblokkeerd volgens de garage) met mijn beenprothese! De auto kon niet meer van zijn plaats weg en nu ben ik gezakt voor de verlenging van mijn rijbewijs wat erg vervelend is als alleenstaande gehandicapte met 50 jaar rijervaring.