mobiel parkeren

Mobiel parkeren: eenvoudig, voordelig en snel?

Door Redactie

Ons hele leven dragen we mee op onze smartphone. Ook diensten rondom de auto moderniseren. Zoals pechhulpservice via een app. En niet vergeten, al jaren populair: mobiel parkeren via de parkeer app! Ik zocht uit of het handiger is om mobiel te parkeren, dan ouderwets te betalen bij een parkeerautomaat.

Op internet lees ik veel over mobiel parkeren met behulp van een app. Echter hoor ik er in mijn omgeving weinig over en ook ik betaal nog ‘ouderwets’ achteraf bij een parkeerautomaat. De hoogste tijd om me hierin te verdiepen!

De parkeer app aanbieders

Het begint met het downloaden van een parkeer app. Er is keuze genoeg. Zo heb je: Yellowbrick, Park-line, Parkmobile en SMSParking. Je hebt ook een app van de ANWB, maar hiervoor moet je wel lid zijn om van de app gebruik te kunnen maken. Al deze parkeer apps hebben een goede beoordeling in de Appstore en Playstore. Parkmobile en Park-line zijn in 2013 door Kassa uitgeroepen als meest voordelige en beste parkeer apps. Via de site www.vergelijkmobielparkeren.nl kun je meerdere aanbieders van een mobiel parkeren apps vergelijken.

Mijn ervaring met mobiel parkeren

Aangekomen in het centrum van Den Bosch parkeer ik mijn auto en start de parkeer app. De juiste parkeerautomaat is zo gevonden in het weergegeven overzicht (vergeet je GPS niet aan te zetten!).

Ik hoef alleen maar op ‘Start’ te drukken en de tijd loopt. Na twee uur krijg ik een pushbericht: ‘Uw parkeertijd loopt nog’. Handig! Een paar uur later kom ik weer bij mijn auto en zet ik de parkeertijd stop door simpelweg op ‘Stop’ te drukken. 4.15 uur geparkeerd voor €8.35. Dat is niet veel! In de parkeergarage had ik meer dan €10,- betaald.

Nadelen?

Enkele nadelen van mobiel parkeren zijn dat niet elke straat meedoet  en sommige parkeerplaatsen verder weg van het centrum zijn. Parkeergarages bieden helaas nog geen mogelijkheid tot mobiel parkeren en deze zitten vaak dicht bij het centrum. Als je erg druk bent zou je nog kunnen vergeten om de app uit te zetten. Stel daarom goed een pushbericht in. Meer tips voor het gebruiken van een parkeer app vind je hier.

Mijn persoonlijke conclusie: parkeer apps zijn handig, snel, makkelijk te gebruiken en je betaalt de werkelijke parkeertijd. Ik zeg: ideaal!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Mobiel parkeren: eenvoudig, voordelig en snel?"