‘Maximum snelheid in de auto 60 tot 80’

‘Maximum snelheid in de auto 60 tot 80’

Door Redactie

Met een snelheid van 60 tot 80 ga je het veiligst op weg. Dat beweren onderzoekers van de London Metropolitan University. Sneller dan 80 leidt tot minder veilig en roekeloos rijgedrag, zo wordt in het onderzoek beschreven.

 

Voordat je straks met een slakkengangetje over de A2 sukkelt: ik heb het niet over de gereden snelheid, maar over de muziek in je auto. Muziek met een snelheid van 60 tot 80 BPM (beats per minute) komt overeen met het ritme van je hartslag. Volgens de onderzoekers reageer je hier als bestuurder het beste op.

Vrouwen rijden wilder met hiphop

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat vrouwen wilder op weg gaan als ze naar hiphop luisteren. Mannen kunnen maar beter niet naar heavy metal luisteren aangezien dat een negatief effect op hun rechtervoet heeft.

Mocht je nu denken dat klassieke muziek de juiste oplossing is voor onderweg: fout, fout, fout! Klassieke muziek veroorzaakte tijdens het onderzoek zowel bij mannen als vrouwen onregelmatig rijgedrag.

Top 10 meest veilige muziek in de auto

De onderzoekers stelden een top-10 lijst samen van ‘meest veilige muziek op weg’. Norah Jones, Bruno Mars en Coldplay staan op plek één, twee en drie. De volledige lijst ziet er als volgt uit:

Veiligste muziek

 

 

 

 

 

 

Ben je spotify gebruiker? Abonneer je dan op de lijst met de volledige top-10. Of ik er zelf naar ga luisteren betwijfel ik ten zeerste, maar dat is weer een heel ander verhaal…

P.S.: zelf checken of je favoriete nummer ‘goedgekeurd’ is voor in de auto? Doe de BPM-check!

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "‘Maximum snelheid in de auto 60 tot 80’"