dakar marathon

Marathon etappe: Tom nog in de race!

Door Redactie

De afgelopen dagen is er veel gebeurd in de Dakar rally. Terwijl de motorrijders op 10 januari van een welverdiende rustdag genoten, begonnen de auto’s en vrachtwagens met de marathon etappe. Dit betekent dat ze 2 etappes rijden zonder assistentie van het team. De rally is hiermee nog zwaarder dan dat deze al is.

De marathon etappe gaat van Iquique naar Uyuni en weer terug. Tom Coronel heeft weer enkele nachten in de woestijn doorgebracht en zijn energie begint zichtbaar op te raken. De buggy heeft enkele kleine problemen gehad die gelukkig opgelost konden worden door Tom zelf.

Tom had nog even problemen bij de grens van Chili. Hij was zijn paspoort kwijt, maar deze is toch nog gevonden waardoor hij met zijn buggy de weg kon vervolgen. Helaas moest Tom weer een nacht in de woestijn doorbrengen en hij is nu nog niet gefinisht voor de 8e etappe. De marathon etappe eindigt bij de spectaculaire afdaling vanuit de duinen nabij Iquique. Daar wacht het bivak en de rustdag die enorm welkom zal zijn! Tom staat na etappe 7 op de 69e plek in het algemeen klassement.

Er is nog steeds onduidelijkheid over de mogelijke diskwalificatie van Tom nadat hij een deelnemer geholpen heeft tijdens de 4e etappe. Mijn vermoeden is nog steeds dat tijdens de rustdag er meer duidelijkheid komt!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Marathon etappe: Tom nog in de race!"