mobiel parkeren

Mannelijke bestuurder grijpt vaker naar mobiel

Door Redactie

Mannen kijken vaker dan vrouwen tijdens het autorijden op hun mobiel. Bijna 60% van de mannelijke bestuurders in de leeftijd van 17 tot 24 jaar grijpt naar de mobiel tegenover 44% van de vrouwen. 

Jonge mannen zeggen zelf: ‘ik ben vaak afgeleid’

Allsecur en verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert onderzochten met GfK het smartphonegebruik van jongeren in het verkeer. Opvallend is dat jonge mannen vaker dan jonge vrouwen aangeven afgeleid te worden door het lezen van berichten en internetten tijdens het autorijden.

Verhoogd ongevalsrisico bij jonge mannen

Willemijn Noordman, gedragswetenschapper TeamAlert: ‘Weten dat iets gevaarlijk kan zijn, lijdt bij jongeren niet tot ander gedrag. Jonge, mannelijke bestuurders hebben dan ook een 2,5 keer zo groot ongevalsrisico dan jonge, vrouwelijke bestuurders.

Pak het probleem aan

Allsecur en TeamAlert geven providers van smartphones graag een boodschap mee: laten we gezamenlijk nadenken over een veilige oplossing voor dit probleem. Bijvoorbeeld een techniek waarbij je de smartphone op een ‘drive-mode’ kunt zetten waarbij inkomende telefoontjes en berichten genegeerd worden tijdens het autorijden.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Mannelijke bestuurder grijpt vaker naar mobiel"