lege tank

Oeps lege tank, en nu?

Door Redactie

Ik kijk al veel te lang naar een knipperend brandstoflampje. Ga ik het volgende tankstation nog wel halen met mijn bijna lege tank? Herkenbaar? Meestal komt het goed, maar wat doe je als je brandstof écht op is? Het antwoord is gelukkig simpel.

Lege tank?

Stil komen te staan zonder brandstof kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker op de snelweg. Voor het onnodig stilstaan op de snelweg kun je ook nog eens een fikse boete krijgen. Niet zo handig dus…

Zonder brandstof op de snelweg

Als je op de snelweg geen brandstof meer hebt, probeer dan je auto met de snelheid die je nog hebt op de vluchtstrook te parkeren. Ga dan samen met je inzittenden achter de vangrail staan en trek een veiligheidshesje aan. Ga geen wandeling maken over de snelweg richting een tankstation. Dat is erg gevaarlijk. Bel je pechhulp of gebruik de Pechhulp on demand app en lees voor wat er op het groene hectometerbord staat.

Ergens anders zonder brandstof

Probeer je auto te parkeren op een parkeerplaats of in de berm zodat je het overige verkeer zo min mogelijk stoort. Als er een tankstation in de buurt is, kun je proberen daar een jerrycan brandstof te halen. Anders zit er niets anders op dan een bekende of je pechhulpdienst in te schakelen.


Laat een reactie achter


4 Reacties op "Oeps lege tank, en nu?"

 1. Frans van leeuwen heeft op gereageerd

  Ik heb altijd een kruikje van 5 liter in mijn auto voor het geval ik Belgie niet meer haal om te tanken. Ik laat me nl hier niet oplichten. Zeker weet ik wanneer de randstad grensde aan Belgie of Duitsland de benzine er aanmerkelijk goedkoper zou zijn. Gelukkig wonen wij vlak bij deze twee landen.

  1. Mike van den Nieuwenhof heeft op gereageerd

   Beste Frans,

   Als je dicht bij deze 2 landen woont dan is het inderdaad handig om een kruikje van 5 liter bij je in de auto te hebben. 🙂

   Met vriendelijke groet,
   Mike van den Nieuwenhof
   Allsecur Webcare Team

 2. J C Haak heeft op gereageerd

  Probeer die lege tank te knijpen, er zitten altijd nog wel wat druppeltjes in.
  En zet de knipperlichten aan voor alle veiligheid.

 3. jip heeft op gereageerd

  Is 09008844 niet een beter telefoonnummer in zo’n geval? 112 is voor spoed.