lege tank

Je hebt een lege tank, en nu?

Door Redactie

Je moet tanken, maar je hebt nog even geen zin. Met als gevolg dat je al veel te lang doorrijdt met een knipperend brandstoflampje. Met zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd vraag je je af of je het volgende tankstation nog wel gaat halen met je bijna lege tank. Herkenbaar? Meestal komt het goed, maar wat doe je als je brandstof écht op is? Het antwoord is gelukkig simpel.

Lege tank?

Stil komen te staan zonder brandstof kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker op de snelweg. Voor het onnodig stilstaan op de snelweg kun je ook nog eens een fikse boete krijgen. Niet zo handig dus…

Zonder brandstof op de snelweg

Als je op de snelweg geen brandstof meer hebt, probeer dan je auto met de snelheid die je nog hebt op de vluchtstrook te parkeren. Ga dan samen met je inzittenden achter de vangrail staan en trek een veiligheidshesje aan. Ga geen wandeling maken over de snelweg richting een tankstation. Dat is erg gevaarlijk. Bel je pechhulpdienst of gebruik de Pechhulp on demand app en lees voor wat er op het groene hectometerbord staat.

Zonder brandstof op andere wegen dan snelwegen

Probeer je auto te parkeren op een parkeerplaats of in de berm zodat je het overige verkeer zo min mogelijk stoort. Als er een tankstation in de buurt is, kun je proberen daar een jerrycan brandstof te halen. Mocht dat niet mogelijk zijn dan zit er niets anders op dan een bekende of je pechhulpdienst in te schakelen.


Laat een reactie achter


1 Reacties op "Je hebt een lege tank, en nu?"

  1. Niels heeft op gereageerd

    Mocht je op de snelweg in de problemen komen kun je beter direct Rijkswaterstaat bellen. Zij kunnen (indien nodig) verkeersmaatregelen nemen en regelen ook dat je auto zo snel mogelijk (kosteloos!) op een veilige plaats komt te staan. Meestal is RWS ook sneller ter plaatse en het is veiliger voor jou, je medeweggebruikers en je pechhulpdienst. Die laatste werkt natuurlijk ook liever op een veilige locatie.