laagstaande zon

Laagstaande zon: hoogstaande tips

Door Redactie

Heerlijk, dit zonnetje in de herfst! Maar: de zon kan je ook verblinden in de auto, omdat hij nu zo laag staat. Laatst was ik mijn zonnebril vergeten en baalde ik als een stekker. Het rijdt niet alleen vermoeiend, maar laagstaande zon is ook nog eens levensgevaarlijk. Ik geef je daarom hoogstaande tips!

Zonnebril op

Het is een inkoppertje, maar ik zie veel mensen zonder zonnebril rijden. Leg je zonnebril nog even niet in de kast. Kies het liefst voor een zonnebril met gepolariseerde glazen. Deze werken contrastverhogend. Ze filteren het licht en kleuren snel mee bij verandering van het licht. Bij fel zonlicht verkleuren de glazen tot een prettige donkere tint. Bij bewolkt weer lichten de glazen op, zodat je een helder zicht hebt.

Houd je ruiten schoon

Vuile ruiten belemmeren je zicht al. Laagstaande zon maakt dit nog erger: krasjes, vuile plekken en vlekken lichten meer op dan normaal. Een extra poetsbeurt doet wonderen.

Rustig aan…

Simpel, maar wel doeltreffend: matig je snelheid wanneer je zicht wordt belemmerd door laagstaande zon.

Schade door laagstaande zon

Rijd je door de laagstaande zon zelf schade aan je auto? Dan is deze schade verzekerd als je een Volledig Casco autoverzekering (Allrisk) hebt. Dit heeft dan wel invloed op je schadevrije jaren en dus de korting op je premie. Rijdt iemand anders jou aan door de laagstaande zon? Dan kun je deze schade verhalen op de WA autoverzekering van de tegenpartij.


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Laagstaande zon: hoogstaande tips"

  1. H. Schwanen heeft op gereageerd

    Dit probleem is ook een taak van de overheid. Op tv de mensen inlichten. Ik ben 35 jaar int chauffeur geweest en had de zonnebril alle jaargetijden binnen hand bereik liggen.

    1. Joop heeft op gereageerd

      ik word zo moe van “DAT IS DE TAAK VAN DE OVERHEID” Ieder mens heeft zijn eigen verantwoordelijkheid.