pech onderweg

Ken jij de verkeersregels in je vakantieland?

Door Suzanne Caron

Moet je in Frankrijk nu wel of niet een alcoholtest in je auto hebben? En hoe zit het met een verbanddoos? Moet die mee naar Duitsland? In deze blog lees je de verkeersregels in je vakantieland.

Onduidelijkheid

Ben jij op de hoogte van de regels die in jouw vakantieland gelden? Uit Het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur en Team Vier waaraan 1.026 automobilisten deelnamen, blijkt dat er onder Nederlandse automobilisten nog veel onduidelijkheid is over wat er wel en niet in de auto moet liggen.

In onderstaande afbeelding zie je wat je in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie en Spanje bij je moet hebben.

Checklist autovakantie

Overschatting

Uit het onderzoek komt onder andere dat Nederlandse automobilisten hun kennis van de verkeersregels in de vakantielanden overschatten. Meer dan de helft (65%) geeft aan de regels goed te kennen, maar als er een aantal vragen over de regels worden gesteld, maakt meer dan 90% toch fouten. Veel automobilisten denken bijvoorbeeld dat reservelampen verplicht zijn om mee te nemen naar Duitsland (72%), terwijl dit niet het geval is.

Ook denkt bijna de helft van de automobilisten dat een reservewiel in Duitsland (48%) of Frankrijk (47%) verplicht is om in de auto te hebben. Van de verplichte gevarendriehoek is wel bijna iedereen op de hoogte. Voor Duitsland geeft 97% aan dat die verplicht is, voor Frankrijk is dat 100%. De verbanddoos zorgt voor verwarring. Deze is verplicht in Duitsland (80% geeft dit ook aan), maar niet in Frankrijk (73% denkt dat dit wel verplicht is).

Verschillende regels

Omdat de regels per land erg verschillen, is het ook niet vreemd dat automobilisten landen en regels door elkaar halen. Belangrijk is dat je je goed laat voorlichten voordat je de weg op gaat en niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Ken jij de verkeersregels in je vakantieland?"