airco stinkt

Je airco stinkt, wat doe je eraan?

Door Redactie

Met dit warme weer gaat je airco standaard aan. Maar wat ruik je nu? Je auto vult zich met een sterke muffe geur zodra de airco zijn werk doet… De airco stinkt. Wel lekker koel in de auto, maar fris is het zéker niet. Wat is er aan de hand?

Schimmels in je ventilatiekanalen zijn de boosdoeners

Als je een sterk muffe geur ruikt als je de airco aanzet, komt dit waarschijnlijk doordat er schimmel in de ventilatiekanalen van je auto zit. Vaak is dit bij oudere auto’s erger, omdat hier schimmels en bacteriën meer kans hebben gehad zich te ontwikkelen. Dit probleem kun je oplossen door de leidingen van je airconditioning een antibacteriële behandeling te geven. Je garage kan je hier meer informatie over geven. Het is belangrijk om je airco goed te onderhouden. Van een slecht onderhouden airco kun je:

  • Verkouden worden
  • Keelpijn krijgen
  • Tranende ogen krijgen
  • Geïrriteerde luchtwegen krijgen

Hoe voorkom je dat je airco stinkt?

Gelukkig kun je een stinkende airco voorkomen. Meestal zet je de airco pas uit als je de motor uitzet. Zo kan de verdamper van de airco niet opdrogen en voelen bacterieën zich érg welkom. Zet je de airco later weer aan, dan komen ongezonde stoffen je interieur binnen. Zet daarom de airco uit vóór je de motor afzet. Liefst 5 minuten voor je je bestemming bereikt. Meer goede aircotips lees je trouwens hier!

Andere vreemde autogeuren

Ruik je gas, benzine of een brandlucht in de auto? Dan is er iets anders aan de hand! Lees ook mijn uitgebreide artikel over vreemde autogeuren.

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Je airco stinkt, wat doe je eraan?"