elektrisch rijden

Kwart automobilisten overweegt hybride of elektrisch rijden

Door Redactie

Eén op de vier automobilisten overweegt bij de aanschaf van een nieuwe auto te kiezen voor een hybride of elektrisch rijden. Dit is een stijging van 33% ten opzichte van 2012. Dat blijkt uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek.

Allsecur voerde samen met Traffic Radio Het Nationale Automobilisten Onderzoek uit onder 759 automobilisten. Van de respondenten uit het internetpanel rijdt momenteel 3% een hybride auto en 1% een elektrische auto.

Lagere kosten

De redenen voor de gemaakte overstap naar een elektrische of hybride auto zijn verdeeld. De meeste ondervraagden (69%) geven aan dat lagere kosten de voornaamste reden is. Eén op de vijf (20%) geeft aan dit vanwege het milieu gedaan te hebben en bijna één op de tien (9%) geeft aan dat hij ‘gedwongen’ werd door zijn werkgever. Opvallend is dat in het onderzoek uit 2012 nog 43% van de ondervraagden aangaf dit vanwege het milieu te doen. Het goedkoper kunnen rijden lijkt de meest belangrijke factor voor de keuze voor een elektrische of hybride auto.

Milieubewust

Wanneer gekeken wordt naar de toekomst en de overweging om over te stappen naar elektrisch of hybride autorijden geeft driekwart (75%) aan dit te overwegen voor het milieu. De helft (50%) geeft aan het te overwegen omdat het goedkoper is en 45% overweegt dit vanwege de duurzaamheid.

De automobilisten die het niet overwegen geven als voornaamste reden aan dat ze de aanschaf van een dergelijke auto te duur vinden, namelijk 59%. Het vertrouwen in het aantal oplaadpunten is ten opzichte van 2012 gestegen (34% tegen 25%). Een andere belangrijke reden om het niet te overwegen is het bereik die deze auto’s hebben. Bijna een kwart (24%) geeft aan dat dit een reden is om niet voor een elektrische of hybride auto te kiezen.


Laat een reactie achter


4 Reacties op "Kwart automobilisten overweegt hybride of elektrisch rijden"

 1. linda Vermeulen heeft op gereageerd

  2 jaar geleden hebben we een nieuwe auto gekocht , nog met diesel . Ik heb gezocht naar een electrische auto of hybride,maar het model van deze auto’s , is niet onze keuze , wij hebben een vw caddy maxi en zoiets hebben we tot hier toe nog niet gezien in deze gamma . Jullie sluiten een grote groep mensen uit . Ik hoop dat er snel verandering in komt .Groetjes Linda

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Ik begrijp niet goed wat je bedoelt. Als je de electrische/hybride auto’s bedoelt dan kan ik je mededelen dat wij daar de meeste wel van verzekeren. Als het gaat om vw caddy’s (bedrijfswagens) dan ga ik je teleurstellen want dat soort auto’s daar zijn we niet in gespecialiseerd.

 2. Rijschool Zoetermeer heeft op gereageerd

  het is veel goedkoper en beter voor het milieu maar ik vind het gewoon geen rijden meer je hoort de motor niet en het voelt niet als een gewone auto.

 3. Geert heeft op gereageerd

  Wauw, wat een snelle stijging! Ik begrijp het wel, want er komen steeds meer mooie modellen op de markt, die ook betaalbaar zijn voor de consument. Ik vind zelf de Nissan Leaf een erg mooie auto. Daar ben ik sterk over na aan het denken.