Zwarte zaterdag

Hoe overleeft de Nederlandse automobilist zwarte zaterdag?

Door Suzanne Caron

Zaterdag aanstaande is de eerste zwarte zaterdag van dit seizoen. De dag waarop ook dit jaar weer lange files richting het zuiden worden verwacht. Hoe overleven Nederlanders de zwarte zaterdag? Gaan ze relaxed op reis of is er toch wat stress?

Stress op zwarte zaterdag

Uit Het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur, uitgevoerd door Team Vier onder 1.026 Nederlandse automobilisten, blijkt dat voor velen de stress niet in de file, maar thuis al begint. Is alles goed ingepakt? Doet de auto het wel goed en overleefd hij de hele reis? Verwachten we files op onze route en moeten we onze reis hier op aanpassen? Hebben we voor de juiste autoverzekering gezorgd?

Eten en drinken

Eten en drinken moet geen punt van stress zijn. Daarom zorgt een groot deel van de automobilisten dat er voldoende eten en drinken aanwezig is voor onderweg. 87% van de Nederlandse automobilisten neemt iets te eten of drinken mee in de auto, 13% doet dit nooit en stopt liever om iets te kopen. Vooral de oudere doelgroep (65+) stopt liever even, 24% van die groep geeft aan nooit eten of drinken mee te nemen voor onderweg.

Afleiding

Als men eenmaal onderweg is, zorgen ruziënde kinderen vaak voor stress en afleiding. Meer dan de helft van de automobilisten met thuiswonende kinderen (56%) geeft aan tijdens het autorijden afgeleid te worden door de kinderen op de achterbank. Niet gek dus dat bij veel ouders het prioriteit is om de kinderen tijdens lange autoritten te vermaken. Wat vaker pauze nemen, een snoepje, spelletje of een video op tablet of mobiel zijn slechts enkele voorbeelden van vermaak.

Spelletjes

Spelletjes zijn toch wel mijn favoriet en ik kan me nog goed herinneren wat ik samen met mijn broertje speelde als we lang in de auto zaten. Ik zie ik zie wat jij niet ziet, bingo met kentekens, wie ben ik en zo zijn er nog veel voorbeelden te noemen. Hoe vermaak jij je kinderen tijdens een lange autorit?


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Hoe overleeft de Nederlandse automobilist zwarte zaterdag?"