Drie manieren om goedkoper auto te rijden

Door Redactie

Het zal je niet ontgaan zijn dat de overheid dit jaar de accijns op brandstof fors heeft verhoogd. Autorijden wordt steeds duurder. Dat komt grotendeels door maatregelen van de overheid. Goedkoper autorijden heb je ondanks alles nog wel zelf in de hand. Lees mijn tips om goedkoper auto te rijden.

Waarom wordt autorijden steeds duurder?

De overheid heeft per 1 januari 2014 de accijns op brandstof verhoogd. Boze pomphouders, met name in de grensstreek, eisen nu dat de maatregel wordt teruggedraaid. En uit het Nationale Automobilisten Onderzoek 2014 dat werd uitgevoerd in opdracht van Allsecur autoverzekeringen en verkeerszender Traffic Radio bleek dat ook de helft van de automobilisten het daarmee eens is. Daarnaast is ook de assurantiebelasting op je autoverzekering verhoogd. Laten we er even vanuit gaan dat de overheid de verhoging van de accijns en assurantiebelasting voorlopig niet terug zal draaien. Hoe kun je er dan als automobilist zelf voor zorgen dat de kosten nog een beetje betaalbaar blijven? Goedkoper autorijden heb je ondanks alles nog steeds deels zelf in de hand.

Tip 1: goedkoper tanken

Eén van de uitkomsten van het Nationale Automobilisten Onderzoek 2014 was deze oplossing: tanken over de grens. Bijna 4 van de 5 respondenten (79%) geeft aan het wel terecht te vinden dat automobilisten massaal de grens over trekken om te tanken in één van onze buurlanden. Dat is wellicht een optie als je in de grensstreek woont. Het geldt dit natuurlijk niet voor iemand die in pakweg Den Helder woont. Tank dan niet langs de snelweg. Dat is het duurst. Tank liever langs een provinciale weg.

Tip 2: brandstof besparen

Een andere optie is zorgen dat je minder accijns hoeft te betalen door minder te tanken. Dat betekent minder of zuiniger rijden. Heb je al naar de tips van Tom Coronel gekeken? Hij weet als  geen ander hoe belangrijk het is om zuinig met brandstof om te gaan.  Je kunt natuurlijk ook de auto vaker laten staan. Een andere optie is een kleinere auto kopen. Die rijden niet alleen zuiniger, maar je betaalt ook nog eens minder wegenbelasting.

Tip 3: autoverzekering vergelijken

De laatste tip voor goedkoper autorijden is je autoverzekering. Nederlanders zijn namelijk gemakzuchtig als het gaat om de verzekering van hun auto. Slechts 1 op de 5 Nederlanders kijkt ernaar. En dat terwijl je gemiddeld 200 euro per jaar kunt besparen door over te stappen naar een goedkopere aanbieder. Een deel de Nederlandse automobilisten is oververzekerd en een ander deel betaalt gewoon een te hoge premie. En soms zelfs beide. Nederlanders laten dus jaarlijks massaal geld liggen.Terwijl overstappen de makkelijkste manier is om geld te besparen: het is in 5 minuten geregeld.


Laat een reactie achter


3 Reacties op "Drie manieren om goedkoper auto te rijden"

 1. Femke Lijsten heeft op gereageerd

  Ik heb een hoop geld bespaard door brommobiel te gaan rijden! De aanschaf is minder, onderhoud, tanken.. alles! Oke je mag niet over de snelweg en kan niet harder dan 45 maar dat is het helemaal waard 🙂

 2. Rens heeft op gereageerd

  Ik woon aan de grens met België en daar maak ik al een tijd gebruik van. Scheelt een hoop geld als je het allemaal bij elkaar optelt. Goedkoop tanken is dus wel iets om even uit te zoeken. De zaken die hierboven beschreven worden zijn voor mij vrij logisch. Auto rijden is nu eenmaal niet goedkoop…

  1. Kim Allsecur heeft op gereageerd

   Fijn dat je zo dicht bij de grens woont Rens, dat scheelt inderdaad heel veel.