Tanken

Goedkoop tanken in Duitsland: waar moet je op letten?

Door Redactie

Voor wie graag goedkoop tankt in Duitsland is het nu nog makkelijker om online de dichtstbijzijnde pomp te zoeken. Sinds kort is de Duitse overheid namelijk gestart met een centrale database van actuele benzine- en dieselprijzen. Graag geef ik je wat tips mee voor je op prijzenjacht gaat. 

Euro 95 (loodvrij)

Duitsland is sinds kort overgegaan op E10, een brandstof met tien procent bijmenging van bio-ethanol. ‘Super E10 95 Oktan’, zoals Euro 95 in Duitsland genoemd wordt, is over het algemeen overal verkrijgbaar. Niet alle auto’s zijn geschikt voor E10. Doe voor de zekerheid altijd de E10 check: www.e10check.nl. Wanneer je auto niet geschikt is voor E10 neem dan geen enkel risico, tanken met E10 kan namelijk forse motorschade veroorzaken.

Superplus 98 (loodvrij)

In Duitsland heet deze brandstof ‘Super Plus 98 Oktan’. Voor oudere auto’s is er een loodvervanger te koop. Deze loodvervanger kun je toevoegen aan je tankinhoud.

Goedkoop tanken Duitsland: transparantie in brandstofprijzen

De Duitse Overheid heeft het shoppen naar de goedkoopste benzinestation nog eenvoudiger gemaakt en biedt de consument de mogelijkheid om het goedkoopste tankstation in de buurt op te zoeken. Bovendien willen zij hiermee voorkomen dat er ongeoorloofde prijsafspraken tussen de grote brandstofleveranciers plaatsvindt.

De Duitse overheid verzamelt de actuele benzine- en dieselprijzen van circa 15.000 tankstations in Duitsland. Kleinere pomphouders kunnen een ontheffing aanvragen op de informatieplicht. Het is dus mogelijk dat je onderweg wellicht goedkoper aanbieder tegenkomt. Voorheen was de informatie gebaseerd op de medewerking van consumenten die de prijzen aan particuliere beheerders doorgaven. Dit leverde oude en foutieve prijsinformatie op. Op de website www.adac.de/tanken kun je de goedkoopste tankstation in de buurt vinden. Zo ben je dus altijd zeker van de voordeligste prijs dichtbij de grens! Denk er wel aan om op tijd te tanken!

Extra tip: bij de ANWB vind je een globaal overzicht binnen Europa. Ook zie je in een oogopslag hoe goedkoop een bepaald land is  in vergelijking met Nederland. www.anwbtankkorting.nl/europa-brandstofprijzen


Laat een reactie achter


10 Reacties op "Goedkoop tanken in Duitsland: waar moet je op letten?"

 1. AJh.Hanzen heeft op gereageerd

  Er heerst nog steeds een misverstand wat Winterbanden betreft in Duitsland
  Winterbanden zijn verplicht bij [winterse omstandigheden] als het dus midden in de Winter prachtig zonnig weer is met droge wegen dan heb je
  géén winterbanden nodig, ook al zit je in de periode tussen November – Maart !

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Bedankt voor je reactie! Daar heb je helemaal gelijk in, maar soms kan je dus maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

 2. t v d brug heeft op gereageerd

  adac site werkt niet zocht benzine stations van osnabruck naar krakau.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Goedemorgen! Ik heb even met je meegekeken. De zoekfunctie op de site is gevoelig voor speciale tekens. Zonder de trema op de u in Osnabrück werkt het dus niet. Ik hoop dat dit het voor je oplost! Groeten, Armando

 3. Edwin heeft op gereageerd

  Wat een superservice, Allsecur! Fijn!! Ik heb meteen op de route door Duitsland goedkope tankstations gezocht. Thanks!

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Beste Edwin,

   Fijn om te lezen dat je blij bent met deze blog en dat je er ook gelijk iets aan gehad hebt! ^Hans

 4. Luuk heeft op gereageerd

  Interessante blog, zelf tank ik ook geregeld in Duitsland omdat ik aan de grens woon maar dacht dat ik er veel van af wist. Toch een interessante blog. Vooral de loodvervangers zijn nieuw voor mij.

 5. Tienko Doorn heeft op gereageerd

  Afgelopen week kon ik gewoon “bleifrei” tanken In Lingen. Ik zie dat het mogelijk is bij verschillende tankstations in Duitsland.

 6. Hans Derksen heeft op gereageerd

  De echt wezenlijke bijdrage in dit artikel ontbreekt. Gedurende de dag kunnen de brandstofprijzen namelijk wel zo’n 25 cent variëren! Meestal is de nacht het duurste en in de middag het voordeligste. Let dáár dus vooral op! Er zijn prima apps beschikbaar die je helpen bij je keuze.

  1. Mitch van Poorten heeft op gereageerd

   Beste Hans,

   Bedankt voor je aanvulling. Ik had inderdaad begrepen dat dit heel erg kan verschillen. Het verschil tussen tanken in de ochtend of tanken in de avond kan je nog meer besparing opleveren. Ik zal de het aanpassen zodat ook dit een belangrijk onderdeel wordt van deze blog.

   Met vriendelijke groet,

   Mitch van Poorten
   Allsecur Webcare Team