geld besparen

Geld besparen? Verlaag de autokosten

Door Redactie

Deze week moest mijn auto onverwachts voor reparatie naar de garage. Dat was even slikken! In een klap moest ik een paar honderd euro afrekenen. En dan komt over een paar maanden het ‘geplande’ onderhoud er ook weer aan. Dat wordt geld besparen…

Deze kosten lijken onverwacht te komen, maar eigenlijk moet ik beter weten. Gelukkig ben ik niet de enige automobilist die soms iets te positief denkt over de kosten van mijn auto. Allsecur deed er zelfs al eens onderzoek naar. Een kleine stadsauto kost gemiddeld 445,- euro per maand. Voor een middenklasse auto betaal je maandelijks ruim 1000,- euro. Om jou (en mij) te helpen de kosten van autorijden omlaag te krijgen, heb ik wat bespaartips verzameld.

Tank goedkoop

Tanken langs de snelweg is vaak duurder dan een paar kilometer verderop in het dorp. Plan je route dus slim en zorg voor een tankstop buiten de snelweg. Dat scheelt enkele euro’s per tankbeurt en zo kun je snel geld besparen. Wil je zeker weten dat je de beste deal te pakken hebt? Maak dan gebruik van speciale online prijsvergelijkers. Ik vind de app van Athlon, of de site www.benzine-prijzen.info bijvoorbeeld erg fijn.

Pomp je banden op en rijd zuiniger

Geld besparen doe je ook door minder brandstof te gebruiken. Dan hoef je weer minder te tanken. Check regelmatig je bandenspanning. Te zachte banden zorgen voor meer weerstand, waardoor je meer brandstof verbruikt. De ideale bandenspanning staat op een sticker in je autodeur aangegeven of vind je terug in je onderhoudsboekje. Breng dus maandelijks een bezoekje aan het tankstation, check daar je bandenspanning en bespaar brandstof! En ja hard remmen en snel optrekken is ook niet goed voor je portemonnee. Zeker mijn man geniet regelmatig van zijn nogal sportieve rijstijl. Door slim en zuinig te rijden besparen we al snel tientallen euro’s per jaar aan brandstofkosten. Laat je uitrollen voor een stoplicht, trek wat rustiger op en schakel sneller door. Daarmee rijd je een stuk zuiniger en dus goedkoper. Handig: Tom Coronel geeft je in zijn blog tips (inclusief video).

Zeg je pechhulpabonnement op

Ik ben al jaren lid van een pechhulpdienst, maar heb eigenlijk bijna nooit autopech. De laatste keer dat ik autopech had, was mijn accu leeg. Dat hebben we natuurlijk zelf opgelost, want startkabels liggen bij mij standaard in de kofferbak. Toch betaal ik ruim 100,- euro per jaar voor mijn pechhulpabonnement. Eigenlijk zonde van het geld! Nu heb ik de app van Allsecur Pechhulp on demand geinstalleerd en mijn pechhulplidmaatschap opgezegd. Daarmee bespaar ik dus ruim 100,- euro per jaar en betaal ik alleen als ik ook echt autopech heb. Dat voelt veilig en prettig voor mijn portemonnee!

Vergelijk je autoverzekering

Ook op de premie van je autoverzekering kun je besparen. Met overstappen kun je zo een paar honderd euro per jaar verdienen. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de prijs. Let ook op de voorwaarden en dekkingen. Allsecur biedt een scherpe premie en een goede kwaliteit. Bereken je premie eens bij Allsecur en zie of je kunt besparen!

Met behulp van deze vijf tips verwacht ik wel 40,- euro per maand te besparen op mijn autokosten. Nu nog bedenken waar ik dat geld straks aan uit wil geven…


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Geld besparen? Verlaag de autokosten"