File mijden

In de file: we zoeken naar een alternatief

Door Suzanne Caron

In de eerste kwartalen van dit jaar was het drukker dan ooit op de Nederlandse wegen. Aan files ontkomen we dus bijna niet meer. Hoe ga jij hiermee om? Sluit je achteraan aan of zoek je een alternatief?

File mijden

Deze vraag stelden wij ook aan de Nederlandse automobilist. Tot 20 minuten file vinden we blijkbaar nog te doen. Want pas bij meer dan 20 minuten file zoekt 77% van de automobilisten een alternatief.

Voor veel automobilisten is een alternatief om de file te mijden het kiezen van een andere route (76%). Anderen blijven wat langer thuis (19%) en vertrekken pas als de filelengte is afgenomen. Of we kiezen voor een alternatief vervoersmiddel. De populairste opties zijn dan:

  1. Fiets
  2. Openbaar vervoer
  3. P+R
  4. Motor

Uiteraard is het vervoersmiddel dat je kiest afhankelijk van de route die je rijdt. Ik zou zelf het liefst dagelijks de fiets pakken voor woon-werkverkeer en privéritten, maar helaas is daar de rit vaak te lang voor. Omdat ik geen zin heb ik in files pak ik het OV. Hoe vermijd jij ze?

Neuspeuteren bij mannen populair

En als we in een file terechtkomen dan moeten we ons toch op een bepaalde manier vermaken. Het liefst luisten we naar muziek of pakken we wat te eten of drinken. Opvallend is dat neuspeuteren bij veel mannen populairder is dan bij vrouwen. Ook kiezen mannen er in de file vaker voor om te gaan bellen (handsfree), dan vrouwen.

De volledige top 6 van favoriete bezigheden in de file zijn:

  1. Naar de radio of muziek luisteren
  2. Eten of drinken
  3. Kletsen met medepassagiers
  4. Handsfree bellen
  5. Appen op de smartphone
  6. Neuspeuteren

We vermaken ons dus prima als we in een file terechtkomen. Als je het filerijden echt beu bent, dan hebben we nog een aantal handige tips voor je die je kunt gebruiken om de files te vermijden.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "In de file: we zoeken naar een alternatief"