geluksmachine

De auto is een dertiendubbele geluksmachine

Door Suzanne Caron

Voor veel mensen is de auto niet zomaar een vervoersmiddel, maar veel meer dan dat. In zijn nieuwe boek ‘De geluksmachine – Zo kies je de auto die je echt wilt’ noemt Erwin Wijman 13 redenen waarom de auto een geluksmachine is.


✚ Speciale #Vaderdag winactie! ✚

Word jij gelukkig van/in/door je auto? Deel jouw auto-geluksmoment met ons in de Facebook-comments  en maak kans op het boek  “De Geluksmachine”. We geven er 10 weg! Op vaderdag maken we de 10 gelukkigen bekend


In dit blog sommen we de 13 redenen voor je op. De 13e is de aller belangrijkste.

Punt 1. Een auto is een onovertroffen vervoermiddel van A naar B via C en D, en soms E of zelfs F

Zonder auto stort het kaartenhuis dat dagelijks leven heet in elkaar. Denk aan werk, gezin, mantelzorg, woon-werkverkeer, boodschappen, familiebezoek, clubjes en speeladressen van je kinderen, dagje uit, strand, stomerij.

Punt 2. Een auto is thuis, ov is werk

Wie met bus of trein naar het werk of naar school gaat, is onderweg ook op het werk of op school. Terwijl je in je auto onderweg nog thuis bent en na werktijd bij het wegrijden al thuis bent.

Punt 3. Een auto geeft je een gevoel van controle

In jouw auto bepaal je alles zelf. Je bepaalt waar je instapt, je bepaalt waar je uitstapt, waar je langs rijdt, waar je onderweg stopt of niet. Kortom, het tegenovergestelde van het ov.

Punt 4. Een auto geeft je een gevoel van vrijheid

Je kunt gaan en staan waar je wilt met een auto. Of je nu van A naar B moet of gewoon een stukje wilt rijden, het kan wanneer jij dat wilt.

Punt 5. Je voelt je veiliger in je auto

Waarin is de kans groter dat je door een ongeluk overlijdt, in het vliegtuig of in de auto? In je auto waan je jezelf – en je medepassagiers – in een veilige huls.

Punt 6. De auto is het grootste sociale medium

Dankzij je auto kun je makkelijker en sneller in-real-life-contacten met andere mensen onderhouden, ook en juist als die verder weg wonen of op plekken die moeilijk met het ov te bereiken zijn. De auto is belangrijker dan Facebook, Twitter, Whatsapp, Instagram, Snapchat en LinkedIn bij elkaar.

Punt 7. Je auto maakt je blij

Je lacht ernaar op de parkeerplaats en je auto lacht jou toe – als je de auto hebt die je echt graag wilt.

Punt 8. Je auto kan je carrière of business een boost geven

Je kunt met je auto opdrachten binnenhalen, promotie maken, een baan vinden en geld verdienen.

Punt 9. Je auto kan je liefdesleven op gang helpen of in gang zetten

‘Mijn Audi A5 cabriolet roept meer op bij anderen dan mijn Mini Cooper’, vertelt de 46-jarige Esther van Heteren. ‘Ik stond laatst in de file op de A4, met het dakje open, en kreeg echt ongelooflijk veel aanspraak van mannen.’

Punt 10. Met je auto kun je lekker boven anderen uitsteken

Een auto is een perfect instrument voor sociale vergelijking. ‘Ben ik te min, ben ik te min omdat je pa in een grotere kar rijdt dan de mijne?’, zong Armand.

Punt 11. Een auto zorgt voor sociale verrijking

Je auto is de ideale gespreksplek en gespreksfacilitator met je man, vrouw, vriend/vriendin, kinderen, collega’s et cetera.

Punt 12. Met je auto krijg je je huilbaby in slaap

Iedere ouder herkent het: thuis in de wieg of ledikantje wil je baby niet slapen maar stop je het in de Maxi-Cosi en ga je er een eindje mee rijden in de auto dan is het kind binnen een minuut weg.

Punt 13. Je auto bewust en zelf kiezen maakt je vrij

Je auto zelf kiezen, kiezen voor de auto die je graag wilt hebben zonder dat je je iets aantrekt van wat anderen ervan vinden of wat jij denkt dat anderen van je vinden, is een stap naar onafhankelijkheid, vrijheid, zelfstandigheid en naar het geluk.

De geluksmachine (240 pagina’s, € 16,50, Uitgeverij Haystack) is te koop bij Bol.com.


Laat een reactie achter


4 Reacties op "De auto is een dertiendubbele geluksmachine"

 1. Marten heeft op gereageerd

  Auto is vrijheid?? In de file, €10 voor parkeren betalen. Fietsen is vrijheid!

 2. Marten heeft op gereageerd

  Gelukkig geen auto! Scheelt herrie, ongelukken en vervuiling.

 3. Marten heeft op gereageerd

  Goddank heb ik geen auto. Scheelt me €400 per maand.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Als ik je signalen goed heb opgepakt, ben jij het, geloof ik, niet eens met de strekking van deze blog. Uiteraard kan je hierover van mening verschillen, juist wel fijn dat dit kan want anders was het leven ook maar zo saai. Wie weet verandert de situatie nog wel eens en ben jij ook hartstikke blij met een auto maar tot die tijd zou ik het lekker houden zoals je het nu hebt Marten. ^Hans