cabrio rijden

Goed weertje? Dan lekker cabrio rijden!

Door Redactie

Zodra het goed weer wordt, is het fijn om een cabrio te hebben. Heerlijk, die wind door je haren, terwijl je in je auto rijdt. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het onderhouden van je cabriolet? En wanneer rijd je comfortabel met de kap open?

Je cabrio onderhouden

Een cabrio vraagt ander onderhoud dan een gewone auto. Zo is het beter voor je cabrio als je deze in een carport of garage parkeert. Dit vermindert de kans op schade aan de kap en aan de auto. Heb je geen garage? Laat je kap dan regelmatig impregneren (om de 2 jaar). Zet je cabrio liever niet in de felle zon. De UV-stralen versnellen de veroudering van de kap.

Wil je je cabrio wassen? Je kunt met je cabrio beter niet door de wasstraat rijden of met de hogedrukspuit reinigen. Dit kan het interieur en de kap beschadigen. Het is beter dat je de kap van cabrio eerst reinigt met een stofzuiger. Vervolgens kun je de auto reinigen met lauw water en groene zeep. Ook is het belangrijk dat je regelmatig de hydraulische vloeistof controleert. Dit wordt vaak vergeten, maar is erg belangrijk voor de werking van de kap!

Cabrio rijden met de kap open

Als je een cabrio hebt, is er niets fijner dan de kap open te doen. Dit kan in Nederland vaker dan je denkt. Dit is al comfortabel bij droog weer en minimaal 15 graden. Let wel op het volgende:

  • Als de kap van de cabrio nat is en je doet deze open, kan dit er voor zorgen dat deze krimpt bij het opdrogen.  Vouw je kap ook nooit te lang nat in.
  • Als je op een zonnige dag in een cabrio rijdt, let dan op dat je geen zonnesteek krijgt. Vaak heb je door de wind niets in de gaten. Zorg dus dat je altijd een petje in de auto hebt om je hoofd te beschermen.

Nog meer tips?

Wil je meer tips over het rijden met een cabrio? Je vindt ze hier.

Publicatiedatum: 24 juni 2014.

Update: 7 mei 2018


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Goed weertje? Dan lekker cabrio rijden!"