Slapers - besparen op autoverzekering

Zoveel kun je per jaar besparen op je autoverzekering

Door Suzanne Caron

Wij Nederlanders houden van besparen, van de spaaracties bij de supermarkt tot torenhoge kortingen op een reisje naar de zon. Ook worden aan het einde van het jaar massaal de zorgverzekeraars en energieleveranciers onder de loep genomen, om vervolgens over te stappen en euro’s te besparen. Toch doen we dit niet jaarlijks bij onze autoverzekering, zo blijkt uit ons Grote Auto & Verkeer Onderzoek (GAVO). Zonde, want dit kan je veel geld besparen!

Overstappen loont

Dat Nederlanders loyaal zijn aan hun autoverzekeraar blijkt uit het feit dat we gemiddeld maar liefst 14 jaar bij dezelfde autoverzekeraar zitten. Hoe ouder de automobilist, des te trouwer zij zijn. Zo zijn 65+ automobilisten soms tot wel vijfentwintig jaar bij dezelfde autoverzekeraar verzekerd. En dat is veel, aangezien overstappen van autoverzekeraar flink kan lonen. Wist je dat dit een besparing van gemiddeld 180 euro* per jaar kan opleveren?

Ondanks dat je met overstappen veel geld kan besparen, zegt bijna de helft van de autobezitters nog nooit te zijn gewisseld van autoverzekeraar. Wanneer we toch de keuze maken om over te stappen, is dat vaak vanwege de volgende redenen:

  • Een beter aanbod bij een andere autoverzekeraar (42%)
  • Een stijging van de huidige premie (23%)
  • Het kopen van een andere auto (21%)

Einde jaar? Overstappen maar!

Door over te stappen kun je tot wel 25 procent* minder premie betalen per jaar. Daarom is het aan te raden om eens per jaar je autoverzekering te checken, zodat je zeker weet dat je geen dief bent van je eigen portemonnee. Maak er een gewoonte van om aan het einde van het jaar, naast je zorgverzekering, ook je autoverzekering te vergelijken. Zorg dat deze afgestemd is op jouw persoonlijke wensen mét een scherpe premie.

Geen financiële verrassingen

Waar moet je dan op letten? Bekijk of de verzekering nog steeds bij je past door na te gaan wat je precies krijgt voor de premie die je maandelijks betaalt. Biedt je verzekeraar bijvoorbeeld een gratis wintercheck, service in de vorm van vervangend vervoer of een thuisbrengservice wanneer je schade aan je auto hebt? Denk goed na welke dekking je afsluit en welke schade er in dat geval wordt vergoed. Ook is het verstandig om na te gaan hoe hoog het eigen risico is, zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

* De data zijn verkregen met medewerking van Rolls in het derde kwartaal van 2018 waarbij per verzekeraar is gekeken naar de gemiddelde premie per maand o.b.v. een marktdataset van 25.000 profielen.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Zoveel kun je per jaar besparen op je autoverzekering"