zomercheck

Doen voor je autovakantie: de zomercheck!

Door Redactie

De zomervakantie staat bijna voor de deur! Ben jij al bezig met wat je allemaal meeneemt? En heb je je verzekeringen gecontroleerd? Maar vergeet je auto niet bij de voorbereidingen. Die brengt je immers naar je vakantiebestemming! Het is daarom verstandig om de auto voor je vakantie te laten controleren op mogelijke mankementen. Doe de zomercheck voor je auto!

Je auto moet hard werken onderweg

Je auto krijgt het in de zomer zwaar te verduren door de hitte en lange afstanden die je rijdt. Denk aan rijden door bergachtig terrein, zware belading en de langere duur van een autorit. Gevolg: meer kans op pech. De airconditioning kan het bijvoorbeeld begeven. Nog gevaarlijker: de remmen functioneren niet goed bij afdalingen op bergachtige wegen. Of de motor raakt oververhit door een niet goed werkend koelsysteem. Oplossing: doe de zomercheck!

Zomercheck: controle op essentiële punten

Met een zomercheck kun je pech onderweg naar je vakantiebestemming voorkomen. Een autospecialist controleert de auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange autorit met hoge buitentemperaturen. Zoals:

 • Banden; profiel en spanning
 • Remmen
 • Accu
 • Vloeistoffen; koelvloeistof, motor- en stuurbekrachtigingsolie.
 • Airco
 • Verlichting
 • Autoruiten; ruitenwissers en ruitensproeiers
 • Waarschuwingslichten in de auto
 • Radiateur
 • Ophangsystemen; uitlaten, schokdempers, veren en wielbouten

Kosten check tegenover risico pech onderweg

Mijn advies is om niet te besparen op een kleine onderhoudscheck van je auto, voordat je hiermee op weg gaat naar je vakantiebestemming. Een zomercheck kost gemiddeld 15 tot 40 euro, exclusief reparatie en vervanging van onderdelen. Deze kostenindicatie is afhankelijk van hoe uitgebreid je de check wilt laten uitvoeren. Dit weegt echter niet op tegen de mogelijke ongemakken en pech die je onderweg krijgt als je de zomercheck niet doet.

Gratis Zomercheck bij Allsecur

Voor een zomercheck kun je terecht bij verschillende vakgarages. Fijn: Allsecur biedt aan al haar klanten een gratis Kwik-Fit Zomercheck t.w.v. € 39,95 aan. Je auto wordt gecontroleerd op 8 belangrijke punten, vloeistoffen worden bijgevuld en eventueel defecte lampen worden vervangen. Als klant van Allsecur ontvang je hier per e-mail een waardebon voor.

Een veilige autovakantie toegewenst!

 


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Doen voor je autovakantie: de zomercheck!"

 1. Birgit van Knoppen heeft op gereageerd

  Duurt zo’n check lang?

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Nee, dat valt best mee. 🙂 Hij wordt gecontroleerd op 10 punten en dat gaat best snel. Als je precies wilt weten hoe lang je zou moeten wachten, dan kan je het beste even bellen met de Kwikfit. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel er moet gebeuren. Groetjes, Robert van Allsecur