autovakantie met kinderen

Autovakantie met kinderen: tips voor een relaxte reis

Door Redactie

Met een volgepakte auto inclusief kinderen naar de vakantiebestemming? Dat klinkt verre van ideaal. Kleine dreumesen en peuters kunnen nogal onvoorspelbaar zijn tijdens een lange autorit. Toch is een goede voorbereiding dé sleutel tot succes. Daarom geef ik, uit eigen ervaring, tips om de autorit te overleven en vooral veilig aan te komen op je vakantiebestemming.

Met mijn kleine mannen heb ik al aardig wat kilometers afgelegd; tuffend met een oud VW-busje naar Slovenië, in een ruk naar de Franse Alpen (met een snellere auto) en binnenkort gaat de reis richting de Franse westkust. Dit keer neem ik mij voor om goed voorbereid te vertrekken, dat maakt het voor jezelf en je kleintjes een stuk makkelijker.

Autovakantie met kinderen: veiligheid voorop

Veiligheid voor je kleine juwelen staat voorop. Ongeveer 98% van de auto-ongelukken waar kinderen bij betrokken zijn, komt door menselijke fouten. Een goed en veilig kinderzitje is dus van zeer groot belang. Mijn collega Marije gaf al eerder veiligheidstips voor kinderen in de auto.

Pauzeer regelmatig

Pauzeer regelmatig; voor jezelf en je bijrijder onmisbaar, maar net zo belangrijk voor kleine kinderen. Las om de twee uur een goede pauze in om uit te rusten. Stop op een veilige plek waar de kinderen lekker kunnen rondrennen, dan zijn ze vervolgens in de auto uitgeteld.

Zorg voor schaduw

In de hete zon zitten is niet prettig voor je kind. Zorg voor goede zonwering op het raam of bevestig een hydrofiele doek langs het raam. Zo’n doek is multifunctioneel; mijn kids verstoppen zich er meteen achter, staat garant voor uren ‘kiekeboe speelplezier’.

Vul de kleine kindermaagjes goed

Zorg voor een goed gevulde maag tijdens het autorijden. Houd een tas met eten bij de hand waar je zo de (gezonde) snacks uit kunt pakken. Zorg wel voor licht en makkelijk verteerbaar eten aangezien je niet veel beweegt tijdens zo’n autorit. Beperk suiker in de tussendoortjes; anders stuiteren je kinderen door de auto. Mijn kids zijn fan van rauwkost (worteltjes, komkommer, cherry tomaatjes) en kant-en-klare fruitpuree. Groene smoothies doen het ook goed; rietje erbij en ze zijn zo een paar uur zoet. Houd er wel rekening mee dat je auto niet schoon blijft…

Meer lezen? Hier volgen meer praktische tips voor een lange autorit met kinderen.

Maar de belangrijkste tip: maak er een feestje van de auto en voor je ’t weet ben je er al. Als jij plezier hebt tijdens het rijden dan hebben je kinderen dat ook!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Autovakantie met kinderen: tips voor een relaxte reis"