auto wassen

Auto wassen: tips voor luie mensen

Door Redactie

Ja, ik ben er zo één… Ik word al moe bij de gedachte om mijn auto zelf uitgebreid te wassen. Ik heb een witte auto, waar je ook nog eens ALLES op ziet. Dus ik rijd vaak door de wasstraat. Dat is een snelle en gemakkelijke oplossing, maar niet goedkoop. Toch maar zelf wassen? Lange blogs met uitgebreide autowastips voor spoelen, boenen en zemen demotiveren me. Zijn er ook autowastips voor luie mensen? Ja! 

Auto wassen zonder water

Dat geklieder met water is zo vermoeid en tijdrovend. Nu schijnt er een spray te zijn die vuildeeltjes op je auto ‘verpakt’ en van de lak ‘lift’. Daarna kun je dan met een microvezeldoek het vuil van de lak vegen. Klinkt ideaal! En het is ook nog eens milieuvriendelijk. Kijk, dat geeft een luie autowasser zoals ik weer een goed gevoel. En je hoeft niet bang te zijn voor krassen. Google even ‘auto wassen zonder water’ en je komt verschillende aanbieders tegen.

Auto wassen zonder zemen

Grrr… heb jij ook zo’n hekel aan het drogen van je auto? Overal lees ik dat zemen na het wassen belangrijk is om strepen te voorkomen, maar daar heb ik natuurlijk helemaal geen zin in. Na wat speurwerk heb ik de oplossing gevonden: shampoo die je auto streeploos laat drogen! Je hoeft na het wassen alleen nog je auto na te spoelen met een emmer water met een dopje autoshampoo en je auto droogt prachtig op. Ideaal!

Snel je ruiten reinigen

Goed zicht is belangrijk, dus vergeet je ruiten niet. Reinig je ruiten aan de buitenkant met een natte krant. Dat is een oude handelaarstruuk. Het inkt van de krant trekt in de kleine groeven van de ruit en trekken het vuil eruit. Je ruiten aan de binnenkant maak je snel en gemakkelijk schoon met ruitenreiniger en een stukje keukenpapier. Dan ben je snel klaar! En het ruikt vaak ook lekker.

Oplossing: in de toekomst is de auto zelfreinigend!

Dit biedt hoop: de Technische Universiteit Eindhoven heeft een coating ontwikkeld die vuil afstoot. De auto is dan als het ware zelfreinigend, omdat een simpele regenbui er al voor zorgt dat je auto blinkend schoon wordt. De coating herstelt zelfs lichte beschadigingen. Helaas duurt het nog wel een aantal jaar voordat deze coating productieklaar is…


Laat een reactie achter


1 Reacties op "Auto wassen: tips voor luie mensen"

  1. barbara heeft op gereageerd

    Goeie tips!!
    Ik ben er zelf ook één! Autowassen, wie verzint zoiets??
    Ik kijk er altijd zo tegen op! Maar wanneer hij weer schoon is, ben ik zo blij!!