auto on demand

Ook de auto gaat on demand

Door Lieke Lamb

De wereld gaat ‘on demand’. Dit hoor ik als trendwatcher nu al een paar jaar. Maar is dat ook zo? Ik verwacht dat in 2017 er echt steeds meer ‘on demand’ diensten komen. Dat is ook best logisch, want we willen simpelweg niet meer betalen voor dingen en diensten die we toch niet gebruiken.

‘Toegang hebben’ is het nieuwe ‘bezitten’. Denk maar aan televisie en video’s: in plaats van een kast vol dvd’s kijken we nu onze films via internet of apps. Televisie met standaard programmering krijgt steeds meer concurrentie van diensten zoals Netflix, waarbij je zelf kiest wat je op welk moment kijkt. Je bepaalt zelf waar je wanneer gebruik van maakt. Maar hoe zit dat eigenlijk met de auto?

On demand in de auto: van autodelen tot omruilen voor een groter model voor de vakantie

Ook rondom de auto zien we steeds meer diensten ‘on demand’. Laatst gaf ik nog een lezing over de on demand economy. Daarin kon ik al veel voorbeelden geven. Een auto hoef je bijvoorbeeld niet meer perse zelf te bezitten. Als je niet vaak gebruikmaakt van een auto, zijn diensten zoals Snappcar (autodelen), Car2Go, MyWheels of ConnectCar een goede oplossing. Bij leasemaatschappijen zie je bijvoorbeeld dat mensen voor het dagelijks leven een kleine auto leasen en deze voor vakanties kunnen omruilen voor een groter model. Waarom zou je het hele jaar in een grote auto rijden, alleen maar omdat je vier weken per jaar de ruimte echt nodig hebt?

Pechhulp on demand

Toch miste ik tijdens de lezing nog het ideale voorbeeld van on demand in de auto. Een voorbeeld dat aantoont dat de markt echt heel erg aan het veranderen is. Totdat ik op de terugweg naar huis pech kreeg met mijn auto. Pechhulp is een typische dienst, die al generaties op dezelfde manier geregeld is. Je betaalt jaarlijks een vast bedrag, zonder dat je er gebruik van maakt. Inmiddels zijn er ook on demand diensten voor pechhulp. Allsecur Pechhulp on demand bijvoorbeeld. Wat mij betreft een perfect voorbeeld van hoe de on demand trend oudere markten weet te vernieuwen. Ben je weer op weg geholpen? Dan zit je ook niet vast aan een abonnement. Heerlijk, die vrijheid! Wat mij betreft mogen er nog veel meer diensten on demand komen.

Wat zou jij graag on demand willen hebben?


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Ook de auto gaat on demand"