auto inpakken

Auto inpakken: hoe doe je dat slim, veilig én zonder stress?

Door Suzanne Caron

Met de auto naar het zonnige zuiden. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders in de zomer met de auto naar de vakantiebestemming rijdt. Reden? 39% kiest voor een autovakantie, omdat je dan veel reisbagage mee kunt nemen. Maarja, hoe doe je dat: zonder stress de auto inpakken?

Elk jaar neem je je voor om op tijd te beginnen met de auto inpakken. En altijd weer prop je last minute de auto vol – omdat je wéér te laat begonnen bent. Neem deze tips door en je kunt rustig inpakken, je vergeet niets meer én komt niet meer in tijdnood. Herken je dat?

Hoe doe je dat, zonder stress de auto inpakken?

Het lijkt heel eenvoudig, de auto inpakken. Maar als het op de laatste minuut aankomt dan scheelt het als je gestructureerd te werk kan gaan.

Zorg voor een paklijst
Het geeft direct een rustig gevoel als je alles op papier hebt staan. Zelf vul ik jaarlijks mijn inpaklijst aan omdat ik altijd weer iets vergeet en daar kom ik op de vakantiebestemming achter. Zo maak je een complete lijst en vergeet je na vijf autovakanties nooit meer iets, nou ja bijna nooit dan 😉 .

Maak ook een to-do-lijst
Er zijn meer klussen dan alleen inpakken. Maak daarom ook een lijst met to do’s zoals een laatste zomercheck voor je auto en het regelen van een buurvrouw voor de verzorging van je kamerplanten.

Cliché: begin een week van tevoren
Het werkt, leg je to-do-lijsten een week van tevoren klaar en streep elke dag iets af. Pak niet de auto een week van te voren in. Dat is weer fijn voor inbrekers…

Veilig auto inpakken, wat kan er mis gaan dan?

Oké. De koffers en overige attributen staan klaar voor een plekje in de auto. Het is niet handig om alles lukraak in de auto te proppen, zo zijn er regels voor meer veiligheid.

Zware belading onderin
Het is het beste om zware spullen onderin te leggen. Zo komt het zwaartepunt van je auto lager te liggen wat weer gunstiger is bij een ongeval.

Kneedbare tassen
Neem niet alleen koffers mee maar ook weekendtassen: die kun je nog in een ongebruikt hoekje kwijt.

Dakkoffer: uitsluitend lichte spullen
Neem je een dakkoffer of skibox mee? Doe daar dan alleen lichte spullen in en voorkom ook dat deze spullen kunnen verschuiven. Dat is beter voor de rijveiligheid.

Plaats een bagagenet
Is je auto tot nok toe vol? Plaats dan een bagagenet, zodat er geen koffer in je nek kan schuiven tijdens het rijden. Geeft wel zo’n veilig gevoel.

In de achterbak: koffie en de gevarendriehoek
Het is handig om versnaperingen en andere spullen voor onderweg in een kratje te doen vooraan in de achterbak. Zo heb je alles binnen handbereik en hoef je niet te graven tijdens de autorit.

Test je bandenspanning
Zit alles erin? Rijd dan voor vertrek langs de plaatselijke benzinepomp om je bandenspanning te controleren. Door al het gewicht kan het zijn dat er wat lucht bij moet.

Leg niet alles ruim van te voren in de auto
Dat is erg inbraakgevoelig.

Tot slot

Ik krijg hoe dan ook stress van de auto inpakken, dat neem je toch niet weg. Als je met bovenstaande tips nog niet rustig wordt, probeer dan in ieder geval tijdens de reis rustig te blijven. Deze tips voor een autovakantie met kinderen schreven we al eerder. Dus: Leg je to-do-lijsten alvast klaar en begin dit jaar gewoon eens op tijd ;).


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Auto inpakken: hoe doe je dat slim, veilig én zonder stress?"