Apps voor in de auto

Door Suzanne Caron

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met je telefoon zit te spelen tijdens het autorijden, maar er zijn een hoop apps die je helpen bij het autorijden of je lange autorit wat dragelijker maken. In dit blog som ik een paar van mijn favoriete apps voor in de auto voor je op.

Niet storen tijdens autorijden

Om ervoor te zorgen dat je je op de weg focust, is het belangrijk dat je zo min mogelijk wordt afgeleid door je smartphone. Uiteraard kun je handsfree een telefoontje beantwoorden of de navigatie op je telefoon volgen, maar houd je handen aan het stuur en ga niet zitten appen! Om te voorkomen dat ik word afgeleid, zet ik altijd de ‘niet storen tijdens autorijden’-functie op mijn iPhone aan. Daarnaast zijn er ook diverse apps, zoals In-traffic reply, die je helpen te focussen op de weg en niet op je telefoon.

Files en flitsers

Het is wel zo fijn om een route te kiezen zonder files. Wat baal ik altijd als ik de files niet heb gecheckt voordat ik in de auto stap en direct mag aansluiten. Tegenwoordig kijk ik daarom altijd voordat ik in de auto stap of er vertragingen zijn op mijn route. Ik gebruik hiervoor Flitsmeister. In deze app zie je niet alleen de verkeersinformatie, maar ook of er flitsers op je route staan. En dat kan soms toch handig zijn.

Muziek

Geen autorit zonder muziek. Als ik de radio beu ben, zet ik een van mijn favoriete playlist via Spotify op. Zo ben ik binnen no time op mijn plaats van bestemming!

Find my car

Vergeten waar je je auto hebt geparkeerd? Je zult niet de eerste zijn. Onlangs ontdekte ik de app Find My Car. De app slaat de gps-locatie van je geparkeerde auto op. Je kunt de route naar je auto eenvoudig terugvinden via het kompas van de app of via Google Maps. Zo hoef je dus geen rondjes meer te lopen over het parkeerterrein op zoek naar je auto.

Pechhulp on demand

Het liefst heb je deze app niet nodig, maar pech met je auto komt nooit op het juiste moment. Ik heb daarom de Pechhulp on demand app van Allsecur standaard op mijn telefoon staan. Dit is een gratis app en werkt zonder abonnement. Je betaalt alleen als je daadwerkelijk pech hebt.

Parkeren

Ik heb zelf eigenlijk nooit meer kleingeld bij me. Ergens zullen vast wat verdwaalde euro’s in mijn auto liggen, maar dan zul je zien dat ik die niet kan vinden als ik ze nodig heb om parkeergeld te betalen. Een app als Parkmobile vind ik daarom een ideale oplossing. Je zet de app aan op het moment dat je parkeert en weer uit als je weg wilt rijden. Zo betaal je dus ook alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde minuten.


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Apps voor in de auto"

  1. R. van der Wal heeft op gereageerd

    Jullie hebben navigatie apps er niet tussen.

    1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

      Ondanks dat die natuurlijk redelijk voor de hand liggen, hebben we die inderdaad niet uitgelicht zie ik. Wat is jouw go-to navigatie-app? Groeten Robert van Allsecur.