tellerrapport

Tweedehands auto kopen? Vraag naar het tellerrapport!

Door Redactie

Als je op zoek gaat naar een tweedehands auto struikel je over de perfecte auto’s. Je kent ze wel, auto’s met een lage prijs en een nog lagere kilometrage. Nu zijn de meeste Nederlanders wel bekend met het gezegde ‘Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook te mooi om waar te zijn’. Dat geldt helaas ook voor de meeste mobiele buitenkansjes die je tegenkomt op internet of bij de dealer.

Teruggedraaide kilometrage

Vaak wordt hier geadverteerd met een vals aantal kilometers op de teller en is deze dan ook teruggedraaid. Dus aan de advertentie én de auto is eigenlijk niet te zien dat het gaat om een valse kilometrage. Dat betekent dus al snel dat jij te veel betaalt voor je auto én dat je eerder dan verwacht tegen groot onderhoud aan kan lopen. In deze blog leggen we uit wat het belang is van een tellerrapport.

De tellerstand wordt onder andere geregistreerd tijdens de APK, overdracht, ingrijpende reparaties, onderhoud en bandenwissel.

Vraag een tellerrapport

Om automobilisten  leed te besparen, lanceert de RDW de campagne ’Vraag een tellerrapport’. In de praktijk is het simpel, kom jij een buitenkansje tegen? Vraag dan aan de verkopende partij om zo’n tellerrapport. Hierop zie je, normaal gesproken, een oplopende kilometerstand. Valt de kilometerstand ineens terug? Dan weet je dat het foute boel is. Beschikt de verkopende partij niet over een tellerrapport? Op de site van RDW kan je voor €1,- bepalen of de kilometerstand logisch of onlogisch is. Maar onderstaande tips helpen jou ook om  te bepalen of de kilometerstand wel klopt.

Check de garage: Heb jij op internet een mooie auto gevonden, aangeboden door een dealer/garage? Check dan eerst even snel op Google of de garage betrouwbaar is. Lees je slechte verhalen? Wees dan extra op je hoede of zoek verder.

Check het verhaal van de auto: Een auto uit 2000, met 4 vorige eigenaars, die maar 60.000 kilometer gereden heeft? Dat zijn weinig kilometers en dus een goede indicator om even om dat tellerrapport te vragen!

Zoek je een diesel? Kijk dan zeker naar de kilometrage. De meeste mensen kopen pas een diesel als ze zeker weten het kantelpunt bereiken. Dat is het punt waarop de brandstofbesparing meer is dan de hogere wegenbelasting die je betaalt voor een diesel. Doorgaans is dat rond de 30/40.000 kilometer per jaar, waardoor jij logisch gezien kan terugrekenen of het aantal gereden kilometers realistisch is.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met Allsecur, als je de boel niet vertrouwt. Onze contactinformatie vind je hier.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Tweedehands auto kopen? Vraag naar het tellerrapport!"