aankoopkeuring

Aankoopkeuring: Laat je (bijna) nieuwe auto eerst even keuren!

Door Redactie

Over het kopen van een tweedehands auto zijn al veel artikelen verschenen en allemaal geven ze je tips waar je op moet letten. Zo kom jij goed beslagen ten ijs bij de particulier of dealer in de zoektocht naar een tweedehands auto. Maar helaas, als leek weet je niet álles en kun je, ondanks de tips, alsnog lelijk de boot ingaan. Met een aankoopkeuring zorg je voor meer zekerheid; ik vertel je waarom.

Het nut van een aankoopkeuring

Twee jaar geleden ging ik op zoek naar een betrouwbare diesel voor een mooi prijsje. Ik kwam  de ene na de andere tegen. Maar, zoals eerder gezegd, als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook! Gelukkig is een bekende van mij automonteur, die mij aanbood de auto voor aanschaf te keuren, een aankoopkeuring dus! Tijdens de keuring kwam mijn monteur erachter dat de turbo van mijn beoogde nieuwe liefde toe was aan vervanging. Dat  zou mij een ongezellig bedrag van €1500,- kosten… Dat was 70% van de prijs die ik überhaupt voor de auto zou moeten betalen. Ik besloot verder te kijken.

Wat is een aankoopkeuring

Aankoopkeuringen gebeuren op locatie, ofwel in een garage (op de brug). Uiteraard kan de keurmeester in de garage de meeste punten behandelen. Ik raad je dan ook aan om tijdens je proefrit ook een aankoopkeuring te plannen bij een garage in de buurt.

Tijdens de keuring zal de keurmeester de staat van de auto beoordelen en kijkt  hij  naar de geschiedenis van de auto. Is er schade geweest, wat is de status van het onderhoud en hoe is de technische staat  van de auto. Op basis van deze keuring wordt een rapport opgemaakt, waaruit jij kan aflezen wat er mankeert aan de auto. De keurmeester licht zijn rapport toe en geeft advies  over de kosten van eventuele belangrijke reparaties. Ook geeft hij aan of de aankoopprijs van de auto reëel is.

Let goed op de prijs!

Aankoopkeuringen heb je uiteraard in verschillende prijsklassen en dus ook resultaat. Laat de prijs van de keuring dus afhangen van de prijs van de auto. Waarschijnlijk zal je bij een auto van 3000 euro niet snel 300 euro betalen voor een keuring, terwijl dat bij een auto van 15.000 euro al realistischer is. Vraag dus altijd naar de prijs van de keuring voor je je auto de brug op rijdt.

Een aankoopkeuring loont altijd. Mocht je meer vragen hebben over dit onderwerp, kan je uiteraard altijd contact opnemen met Allsecur!

 

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Aankoopkeuring: Laat je (bijna) nieuwe auto eerst even keuren!"