Winterbanden nodig

Handige auto accessoires voor in de winter

Door Redactie

Oeps, je autosloten vastgevroren… Hoe kom je nu je auto in? Slotspray helpt, maar dan moet je die natuurlijk niet in je auto bewaren. En wat doe je als je met pech langs de weg staat? Hoe blijf je dan warm? Wat zijn nu de ‘musthave’ accessoires voor je auto in de winter? Er is van alles te bedenken, maar ik heb de belangrijkste voor je op een rij gezet!

Winterbestendige vloeistoffen voor je auto

Goede accessoires zijn natuurlijk winterbanden, maar in dit artikel richt ik me op de kleine dingen die je helpen. Heb je bijvoorbeeld aan je ruitenvloeistof en koelvloeistof gedacht? Deze kunnen ook bevriezen. Zorg ervoor dat je antivries ruitensproeier hebt. Heb je dat niet? Vul dan je ruitensproeiervloeistof aan met de antivries variant. Dat is voldoende. Als je alles-in-één koelvloeistof hebt, is ook je koelvloeistof bestand tegen de vorst.

Accessoires tegen bevroren ruiten

Vind je ruiten krabben ook altijd een ramp? Antivriesfolie of een antivriesdeken werkt perfect tegen bevroren ruiten. Je kunt bevroren ruiten ook voorkomen door de avond ervoor je autoruiten in te smeren met een halve aardappel. Door het zetmeel bevriest de ruit niet. Moet je toch krabben? Antivries spray maakt het krabben een stuk gemakkelijker. Ontdooi je ruiten niet met heet water, want dan kan je ruit barsten.

Voor noodgevallen…

Stel: je komt door pech langs de weg te staan met strenge vorst. Vaak komt dit door een kapotte accu en dan doet je verwarming het ook niet. Hoe blijf je dan warm? De perfecte accessoires voor je auto in de winter zijn dan ook 2 waxinelichtjes en een aansteker. Leg deze in je dashboard. Waarom? Met twee waxinelichtjes die branden kun je de auto van binnen toch nog aardig verwarmen. Houd je raam dan wel op een kiertje. Een lekkere warme deken komt dan ook goed van pas.

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Handige auto accessoires voor in de winter"