auto winterklaar maken

Auto winterklaar maken? Zo doe je dat!

Door Redactie

Lente in de winter, het is weer iets anders dan normaal. Toch verwacht ik dat de winter binnenkort weer om het hoekje komt kijken. Omdat ik niet graag word verrast door de elementen, ben ik vast begonnen met mijn auto winterklaar maken! Uiteraard deel ik mijn tips graag met jou, zodat jij klaar bent als de vorst zijn intrede maakt!

Auto winterklaar maken? Zo doe je dat!

  1. Schaf winterbanden aan: winterbanden heten niet voor niets winterbanden. Ze zijn gemaakt voor de meest extreme winterse omstandigheden en leveren je extra grip op bij sneeuw of ijzel. Ook is het goed om te weten dat winterbanden al zin hebben wanneer het kouder is dan 7 graden. Houd de bandenspanning ook regelmatig in de gaten. De profieldikte van je winterbanden moet minimaal 4 mm zijn. Lees meer in onze blog over winterbanden. Vergeet ze niet om te wisselen als de winter weer voorbij is: Winterbanden in de zomer.
  2. Deurrubbers en sloten vriesvast maken: Bij lage temperaturen kunnen je sloten en deuren vastvriezen. De rubbers van de deuren kan je het beste insmeren met vaseline of talkpoeder, terwijl je voor de sloten een speciale spray (slotspray) kan kopen. Vergeet ook het slot van je tankdop niet!
  3. Check de koel- en ruitenvloeistof: niet elke vloeistof is namelijk bestand tegen vorst!
  4. Was je auto goed in de winter: zowel voor als tijdens de winter is het aan te raden je auto regelmatig te wassen en te voorzien van een waxlaagje. De combinatie van sneeuw en pekel zijn namelijk niet goed voor je auto!  Vergeet ook je banden en onderkant van de auto niet te wassen, deze worden het meeste aangetast!
  5. Leg een winterpakket klaar. Je denkt er met deze temperaturen natuurlijk nog niet over na, maar er zijn genoeg handigheidjes voor in of om de auto, zodat je jezelf een hoop frustraties (en tijd!) kan besparen. Denk hierbij aan een ijsdeken voor op de ruiten (dan hoef je niet te krabben), een ijskrabber (voor als je de ijsdeken bent vergeten….) en een ruitontdooier. Om voorbereid op het ergste te zijn, is het een goed idee om wat warme dekens, flesjes water en een snackje in de auto te hebben liggen, zodat je warm, gehydrateerd en gevoed blijft in een stilstaande auto. Leg 2 waxinelichtjes mét aansteker in je auto. Zo blijf je warm als je vaststaat. Zet wel je raampje op een kier als je ze aansteekt!

Zo, als het goed is ben je nu helemaal klaar voor de meest barre weersomstandigheden en kan je je auto winterklaar maken. Let goed op, want extreem winterweer kan zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg, dus wees altijd alert!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Auto winterklaar maken? Zo doe je dat!"