Auto slimmer dan bestuurder?

Auto slimmer dan bestuurder?

Door Redactie

Vertrouwd met uitvindingen als snelheidsbegrenzer, cruisecontrol en parkeersensor zijn we al. Van auto’s die zelf hun bandendruk opmeten, schrikken we ook niet meer. Maar er zijn nu ook al auto’s die beter rijden dan hun bestuurder. Autorijden is veel veiliger geworden. Heeft dat ook invloed op de autoverzekering?

Slimme auto

Intelligent als ze zijn, waarschuwen deze auto’s de bestuurder wanneer die onbedoeld van de rijbaan dreigt te raken. Maar ook als de afstand tot zijn voorligger te klein wordt of de concentratie dreigt te verslappen. Deze auto’s doen denken aan KITT uit de ooit populaire tv-serie Knight Rider. Ford introduceert zelfs de parkeerknop. Met één druk op die knop wordt de auto automatisch ingeparkeerd. Bij dit alles staat het gemak – maar vooral de veiligheid – van de automobilist centraal.

Minder kans op schade

Met deze intelligente auto’s wordt de kans op schade aanzienlijk kleiner. Autorijden is veel veiliger geworden. Als er al schade ontstaat, zal die schade vaak minder groot zijn.

Autoverzekering niet nodig?

Auto’s worden in de toekomst nóg slimmer en dus nóg veiliger. Het is zelfs denkbaar dat er op termijn veel minder aanrijdingen plaatsvinden. Zijn autoverzekeringen dan wel nodig? We verwachten dat autoverzekeringen op termijn goedkoper worden. Een kleinere kans op schade en een lager schadebedrag betekenen immers een lagere premie.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Auto slimmer dan bestuurder?"