inzittendenverzekering

Waarom iedereen eigenlijk een inzittendenverzekering zou moeten hebben

Door Redactie

Bij een autoverzekering denk je waarschijnlijk meteen aan dekking voor schade. Schade aan een ander valt onder de WA-dekking en schade aan de eigen auto onder een casco-dekking. Maar je kunt ook een aanvullende dekking afsluiten. Aanvullend betekent niet meteen minder noodzakelijk, de inzittendenverzekering bijvoorbeeld kan veel ellende voorkomen.

Wat verzekert de inzittendenverzekering bij een ongeval?

  • Schade aan passagiers
  • Schade aan de bestuurder
    Vooral voor de bestuurder is het een belangrijke dekking. Als de bestuurder namelijk zélf het ongeluk veroorzaakt is er géén dekking met alleen een WA-autoverzekering. Vooral lichamelijke schade (letsel) kan flinke, financiële gevolgen hebben.
  • Schade aan spullen in de auto

Tegen een geringe meerprijs zit je een stuk rustiger achter het stuur. De inzittendenverzekering keert uit als andere verzekeringen de schade niet dekken. Maar ook bij onduidelijkheid over de aansprakelijk of als bijvoorbeeld de tegenpartij niet bekend is.

Wat is het verschil tussen een schade- en ongevallen-inzittendenverzekering?

Schade-inzittendenverzekering
Deze verzekering dekt de werkelijk geleden schade. Er wordt in dit geval gekeken naar hoe de situatie was voor en na het auto-ongeluk. Het verschil is de feitelijke schade. Het vaststellen van de schade is het werk van experts omdat er met veel verschillende factoren rekening gehouden wordt.

Ongevallen-inzittendenverzekering
Bij deze verzekering wordt een vast bedrag uitgekeerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. Het verzekerde bedrag bij een ongevallen-inzittendenverzekering is vaak (slechts) enkele tienduizenden euro’s. En afhankelijk van het soort letsel wordt daar een percentage van uitgekeerd.

Wezenlijk verschil tussen de schade en ongevallen inzittendenverzekering is dus dat er bij die laatste geen relatie is met de schade. Het kan dus goed zijn dat de uitkering niet voldoende is om alle schade te dekken. Ook omdat niet naar de individuele situatie wordt gekeken. De gevolgen van letsel aan een hand zijn voor een bouwvakker bijvoorbeeld anders dan voor een winkelbediende.

Welke mogelijkheden biedt Allsecur?

Bij Allsecur is het mogelijk om bij de autoverzekering een schade-inzittendenverzekering te sluiten. Het verzekerde bedrag van € 1.000.000,- is in de meeste gevallen meer dan voldoende om de schade te dekken. Wil je meer informatie over een inzittendenverzekering of een inzittendenverzekering afsluiten? Klik dan hier!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Waarom iedereen eigenlijk een inzittendenverzekering zou moeten hebben"