Verzekeringsfraude loont…niet!

Door Annemarie Lagerweij

Op feestjes hoor je wel eens: “Dan sjoemel je toch gewoon bij je verzekeraar? Die heeft toch genoeg geld!”. De economische crisis zorgt ervoor dat steeds meer mensen de werkelijkheid verdraaien om meer geld uitgekeerd te krijgen of een lagere premie te betalen. Met andere woorden: ze plegen verzekeringsfraude. Niet doen! Als je fraude ontdekt wordt, heeft dit ernstige gevolgen voor je autoverzekering.

Waarom is het belangrijk om verzekeringsfraude te bestrijden?

Allsecur houdt de premie voor haar klanten graag scherp! Dit doen wij door kritisch te bekijken welke klanten wij wel en niet accepteren om zo onze risico’s te beperken. We kijken ook goed naar ons klantenbestand en het gedrag van onze verzekeringnemers. Hoe minder verzekeringsfraude er wordt gepleegd, hoe lager we de premie kunnen houden voor jou als klant. Waarom zou jij betalen voor de fraude van een ander? Dat willen we niet. Ons fraudebeleid is dan ook scherp en gaat met de tijd mee.

Verzekeringsfraude opsporen: we staan op scherp

We zetten onze experts in om je schade objectief te bekijken. Onze schade experts worden ingezet bij schade- en diefstalmeldingen. Zij gaan op onderzoek uit naar de oorzaak van de schade door bijvoorbeeld buurtonderzoek te doen, maar ook onderzoek te doen naar de relatie tussen twee partijen. Dit alles om bijvoorbeeld een opzetschade uit te sluiten. Wist je dat wij onze experts ook kunnen inzetten bij de acceptatie van een voertuig? Zo krijgen wij een beeld van de verzekeringnemer. De expert loopt ook een rondje om de auto om eventueel al aanwezige schade op te kunnen merken.

Ook moderne middelen worden ingezet: via social media sporen we ‘slimme’ fraudeurs op, die denken voor Allsecur onvindbaar te zijn. Ook zien we via social media en internet dat sommige schadegevallen toch anders of minder ernstig zijn dan hoe ze bij ons worden gemeld. Of dat er bijvoorbeeld gesjoemeld wordt met persoonsgegevens.

Wat gebeurt er als we verzekeringsfraude ontdekken?

Als we fraude constateren, dan wordt de polis per direct beëindigd. De eventuele schade-uitkeringen vorderen we terug. De verzekeringnemer kan een registratie krijgen bij het Centraal Informatiesysteem, eigendom van Stichting CIS. En we kunnen overgaan tot aangifte bij de politie. Daar zit je dan zonder autoverzekering… Je bent wettelijk verplicht minimaal een WA autoverzekering te hebben om met je auto de weg op te kunnen. Sluit nu nog maar snel en goedkoop een nieuwe autoverzekering af… Dat zal je niet lukken, want je staat nu bekend als fraudeur en elke verzekeraar ziet jou als een groot risico. Dus: of je wordt nergens geaccepteerd of je betaalt de hoofdprijs voor je autoverzekering. Denk dus goed na voor je fraude pleegt, want fraude loont dus niet!

 


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Verzekeringsfraude loont…niet!"

  1. Koppes J.A heeft op gereageerd

    Iemand die bij jullie verzekerd is pleegt fraude . Ik ben verzekerd bij generali en ben aansprakelijk gesteld voor ongeval op 10-10-2017 Verder heb ik geen informatie van generali gekregen wat er gebeurd is Kunt u a.u.b bekijken wat hier aan de hand is en zou dit graag vernemen. Ik kan dan aangifte doen als u mij gegevens toestuurd die hiervoor nodig zijn. Kenteken is 10-ZN-NS referentienummer 2017102132136. Graag een reactie van jullie kant.

    1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

      Je kunt het beste contact opnemen met onze schadeafdeling. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 088 5485000 en dan tweemaal 2 in het keuzemenu. Via dit kanaal kunnen we je helaas niet verder helpen namelijk.